Beregszászi vállalkozó lett Kárpátalja új kormányzója

2020. december 08. 16:33

Egy helyi borászati vállalat igazgatóját nevezte ki az ukrán elnök Kárpátalja új kormányzójává.

2020. december 08. 16:33
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kinevezte kedden Kárpátalja új kormányzójává Anatolij Poloszkovot, a beregszászi székhelyű borászati vállalat, a Chateau Chizay igazgatóját.

Zelenszkij egyúttal felmentette hivatalából Poloszkov elődjét, Olekszij Petrovot, akit hétfőn a kárpátaljai megyei tanács megválasztott elnökének. Petrov még az október végi helyhatósági választások előtt kérte felmentését, hogy indulhasson képviselőjelöltként az államfő mögött álló Nép Szolgája párt színeiben a megyei tanácsválasztáson.    

Poloszkov az Ukrajinszka Pravda hírportál írása szerint 1968-ban született, 1997-ben jogi diplomát szerzett. Ezt követően a bankszektorban töltött be különböző tisztségeket, illetve vállalkozói tevékenységet folytatott. A borászati vállalatnak 2011 óta az igazgatója.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2020. december 08. 23:52
Egyik kutya másik eb.
villogókékfog
2020. december 08. 18:10
Sok sikert neki, lesz kivel harcolnia, ha nincs a zsebében: "...Olekszij Petrovot, akit hétfőn a kárpátaljai megyei tanács megválasztott elnökének." Ez a Petrov titkosszolgálati felső-vezető. Ukrajnában már egy ideje, bankszektorosok, csokigyárosok, étterem tulajdonosok lehetnek csak képviselők, városi, járási, megyei és országos szinteken. Mind üzletember, vagy üzletember strómanja. Egy ács kezén meg lehetne számolni hány értelmiségi lett képviselő Ukrajnában.
Kopasz Borsa
2020. december 08. 17:25
Az a lényeg ,hogy a bankszektorban dolgozott ! Meg gondolom a szaglószerv mérete....
Senye Péter
2020. december 08. 16:55
"A kormányzói poszt várományosáról egyébként nem tudni különösebben sokat. A Zakarpattya Online úgy értesült, hogy az oroszországi Arhangelszkben született, 1990 óta él és dolgozik Kárpátalján, 2000 óta a Chateau Chizay igazgatója." (Kárpátalja.ma)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!