Kurz szerint még hónapokon át megszorítások lesznek

2020. november 29. 18:34

Az osztrák kancellár továbbra is szigorú szabályokkal számol.

2020. november 29. 18:34

„A koronavírus-járvány miatt elrendelt teljes zárlat után is szigorú korlátozásokkal kell számolni Ausztriában” – fogalmazott Sebastian Kurz osztrák kancellár a Kleine Zeitungnak adott vasárnapi interjújában. A kancellár elhessegette az optimista pletykákat, melyek szerint hamarosan enyhítések várhatóak. „Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy még heteken, hónapokon át megszorítások mellett kell élnünk” – hangsúlyozta Kurz.

Az osztrák kancellár szerint az elsőszámú cél az lesz, hogy december 7-ét követően óvatos módon ismét kinyithassanak az iskolák, valamint a kereskedelmi egységek, azonban hozzátette, a járványgörbe az iránymutató, így ha negatív irányba történnek változások, nem fognak enyhíteni. A kancellár szóbahozta a tömeges tesztelést is, mellyel kapcsolatban megállapította, hogy a kezdésre a jövő héten lehet számítani Ausztriában. Kurz mindemellett kijelentette, hogy szerdán lesz kész a cselekvési terv a sípályák idei téli sorsáról, ugyanakkor hozzátette, nem prioritás semmilyen szabadidős és sporttevékenység most, így a síelés kérdésköre sem.

Ausztriában november 17-e óta van teljes kijárási tilalom. Az iskolák, üzletek, éttermek, kulturális és szabadidős létesítmények zárva tartanak, mindössze az alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok és a gyógyszertárak lehetnek nyitva. A jelenlegi szabályozások határideje december 6-a.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbakó az ikszelgetős faszszopó
2020. november 29. 19:25
A sielős fideszes orvosokkal vigyázzunk!
Kanmacska
2020. november 29. 19:23
Remélem, sok magyar megy majd síelni! A nélkül nem élet az élet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!