Az ukrán rendőrség lezárta a Joe Biden elleni büntetőeljárást

2020. november 10. 21:13

Biden ellen hivatalos tisztségviselő munkájába való beavatkozás címén indított eljárást az ukrán Állami Nyomozó Iroda.

2020. november 10. 21:13
null

Az ukrán rendőrség lezárta a Joe Biden volt amerikai alelnök, demokrata párti államfőjelölt ellen Viktor Sokin volt ukrán főügyész kezdeményezésére indított büntetőeljárását – hozta nyilvánosságra kedden az Ukrinform.

A hírügynökség az ukrán főügyészségtől származó meg nem nevezett forrásra hivatkozva közölte az értesülést, egyben nyilvánosságra hozta az eljárás lezárásáról szóló hivatalos határozatot. Biden ellen hivatalos tisztségviselő munkájába való beavatkozás címén indított eljárást az ukrán Állami Nyomozó Iroda (DBR), miután Szerhij Vovk, egy kijevi, Pecserszk kerületi bíró, áprilisban hozott határozatában erre kötelezte. A DBR az ügyet ezt követően nyomozásra átirányította a Pecserszk kerületi rendőrségnek, amely szeptember 23-án az eljárást lezárta Bidennel szemben.   

Sokin 2015 februárjától 2016 áprilisáig volt Ukrajna főügyésze. Petro Porosenko akkori ukrán elnök váltatta le arra hivatkozva, hogy túl kevés eredményt tudott felmutatni a korrupció elleni küzdelem terén. Sokin meggyőződése viszont az, hogy éppen a Burisma vállalat ellen indított vizsgálatai miatt távolították el hivatalából. A Burisma az a magántulajdonú ukrán gázvállalat, amelynek igazgatótanácsi tagja volt akkor még Joe Biden fia, Hunter. Sokin azzal vádolta Bident, hogy az ő nyomására váltották le a főügyészi posztról. A vádját azokra a hangfelvételekre alapozta, amelyeket Andrij Derkacs Moszkva-barát ukrán parlamenti képviselő hozott nyilvánosságra, és amelyeken állítólag Porosenko és Biden beszélgetései hallhatók. Derkacs azt állította, hogy a felvételeket maga Porosenko készítette. Biden kampányirodája szerint a hangfelvételeket megvágták, Porosenko úgyszintén hamisítványoknak nevezte azokat, hozzátéve, hogy a készítőik célja az ukrán-amerikai kapcsolatok aláaknázása volt. A felvételeket ugyanakkor az ukrán főügyészség csatolta a Porosenko ellen hazaárulás és hatalommal való visszaélés gyanújával indított vizsgálat anyagaihoz.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jackripper
2020. november 11. 09:48
Mit ad ist... Illetve hogy-hogy nem elvtársak...
atila68
2020. november 11. 08:20
az a két sötét luk a szeme helyén.... A hideg kiráz.
Salamander
2020. november 11. 06:55
Mindenestre Szijjártó Péter határozott külügyminiszterként - tudomásom szerint egyedül a világon - rákérdezett Biden ukrajnai kapcsolataira és Obama alelnökeként végzett nyolc éves liberális ámokfutására. Amit például velünk magyarokkal is műveltek a Mark André Goodfriend-szerű fehérje halmazok. Akik a sz@rkeverés nagymestereként a magyar belpolitikába nyakig gázolva a magyar választók által szétcsapott balliberális kupacokat igyekezett kormányzati pozícióba segíteni. EZT VÁRHATJUK ISMÉT Sleepy Joe részéről, ha elnök lesz. Íme jöjjetek és lássátok: https://888.hu/amerika-london-parizs/a-newsmax-is-beszamolt-arrol-hogy-mit-uzent-joe-bidennek-szijjarto-4278690/
Menhetten
2020. november 11. 06:54
Tudtok arról, hogy újra elindult a Szabad Európa Rádió? Mondjuk nem rádióként, hanem internetes oldalként. Nem meglepő! Olyan sajtóviszonyok vannak ma Magyarországon, mint a Rákosi-rendszer alatt. Amikor évi 100 milliárd forintból hazudnak nekünk, a mi adónkból, akkor egy második nyilvánosságot kell teremteni. Például a magyar köztévé a mai napig nem fogadta el Joe Bident elnöknek és csak a trumpista összeesküvés-elméleteket visszhangozza. Mindezt azért, mert "a Főnök" kijelentette, hogy nincs B-terv, Trump nyer, bízik a megérzésében, mert az még sosem hagyta cserben. Ugyan már! A járványhelyzetet sem képesek normálisan kezelni. A "Főnök" hazardírozó megérzései alapján nem egy országot kéne irányítani, hanem a lovin pár futamot megjátszani, abba nem halnak bele emberek. A Szabad Európa cikke pont arról szól, hogyan hamisítanak híreket - évi 100 milliárdból!!! - igazi maffia-tempóban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!