Ausztriában bezárnak a bevásárlóközpontok és az iskolák is

2020. november 13. 12:07

Az új intézkedések kedden nulla órakor lépnek majd életbe az oe24.at szerint.

2020. november 13. 12:07
null

Ausztriában bezárnak az iskolák, a kisebb üzletek nyitva maradhatnak, de a bevásárlóközpontoknak, ahol sok ember gyűlhet össze, le kell húzniuk a rolót a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében – jelentette péntek délelőtt az oe24.at osztrák hírportál. A hírportál úgy tudja, az intézkedéseket szombat délután jelenti be Sebastian Kurz kancellár.

Az oe24 értesülései szerint az iskolák teljesen átállnak digitális oktatásra, csak az óvodák maradhatnak nyitva, és egyes helyeken az alsó tagozat az általános iskolában. A kereskedelem terén a kormány egyetért azokkal a szakértőkkel és iparági képviselőkkel, akik szerint a teljes zárlat a gazdaság összeomlásához vezetne, ezért köztes megoldásként arról döntöttek, hogy nem kell minden boltnak bezárnia, csak a nagyobb bevásárlóközpontoknak, ahol nagyobb tömeg gyűlhet össze. Nem fogadhatnak vendéget a kozmetikusok és masszőrök sem, de a fodrászatok bezárása még nem eldöntött kérdés. Az új intézkedések kedden nulla órakor lépnek majd életbe az oe24.at szerint.

(MTI)

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2020. november 14. 11:30
Itt az idő az általános iskolák és plázák bezárásának is, mert a légkeveréses oxigénpótlású nagyáruházakban hihetetlen magas a legionella és más vírusok koncentrációjának veszélye. Nincs rendes fertőtlenítés, mert sajnálják rá a pénzt. Az általános iskolák felső évfolyamaik is legalább olyan veszélyesek járványfertőzési, mint a gimnáziumok
renoman
2020. november 13. 17:24
és mi a tököm van a csoda maszkokkal? Valljuk be, szart sem ér, ez az igazság.
VerdbenekhyKeményFarkas
2020. november 13. 15:34
Az osztrák minta követéséről nekem az jut eszembe, hogy amitől a kövér lefogy, attól a sovány éhen hal...
Coccothraustes
2020. november 13. 13:59
Mennyivel jobban állunk mi. Ausztria elbaltázta
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!