Philadelphiában éjszakai kijárási tilalmat hirdettek a tomboló erőszak miatt

2020. október 29. 06:49

Már minimum 53 rendőr sebesült meg az erőszakhullámban hétfő este óta.

2020. október 29. 06:49
null

A döntést a város demokrata párti polgármestere, Jim Kenney jelentette be, miután hétfő délutántól a várost eluralták a rablások, a fosztogatások és a gyújtogatások. Ezekre azt követően került sor, hogy hétfőn délután a rendőrök lelőtték a késsel hadonászó, és a felszólítás ellenére is a rendőrök felé közelítő 27 éves Walter Wallace afroamerikai férfit. A rendőrség közlése szerint hétfő este óta több mint 170 embert tartóztattak le fosztogatások és gyújtogatások gyanújával, és az erőszakcselekményekben 53 rendőr megsebesült. A város vezetői szerint legalább ezren vettek részt a boltok és üzletek feltörésében és kifosztásában.

Ezek az emberek nem tesznek egyebet, mint elprédálják az értékes erőforrásainkat” – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Danielle Outlaw, philadelphiai rendőrfőnök. A kialakult helyzetet „az elharapódzott törvénytelenség” állapotaként minősítette és ítélte el. Donald Trump amerikai elnök Nevadában kampányolva a rend és a törvényesség helyreállítását sürgette, és szörnyűségesnek nevezve a helyzetet, felajánlotta a városnak a szövetségi kormány segítségét. Pennsylvania állam demokrata párti kormányzója, Tom Wolf szintén segítséget ajánlott a városnak, hogy, mint fogalmazott, „elkerüljék a városban szolgáltatásokat nyújtó üzleti szféra szükségtelen megkárosítását”. A kormányzó közölte azt is, hogy mozgósította a Nemzeti Gárdát, hogy nyújtsanak segítséget a város rendfenntartóinak. A gárda várhatóan már pénteken jelen lesz Philadelphiában.     

Szembe kell néznünk azonnal a rendszerszerű problémákkal, amelyek a színes bőrű emberek tragédiáit okozzák” – szögezte le a politikus. Elítélte az erőszakot a demokraták elnökjelöltje, Joe Biden is. „Újabb fekete élet veszett el Amerikában” – fogalmazott, hozzátéve, hogy „elfogadhatatlan, hogy az országban egy mentális egészségügyi probléma halállal végződjék”. Az agyonlőtt Walter Wallace anyja ugyanis úgy nyilatkozott a Philadelphia Inquirer című lapnak, hogy a fia mentális zavarokkal küszködött, és rendszeresen gyógyszereket is szedett.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2020. október 29. 18:22
A 'független' közvéleménykutatók Pennsylvania államban, ahol ugye minden okés, akkora kibaszottul nagy rend van - bájden vezet. https://www.270towin.com/2020-polls-biden-trump/pennsylvania/ Ki ne akarná, hogy elvágják a torkát a kommunista nigger és fehér gyilkosok?? Hát komolyan! Éljen a demokrácia!!
atila68
2020. október 29. 15:14
Értem én, de ha elfogy a fehér ember ki fogja etetni a többit?
pitypang1125
2020. október 29. 10:13
Begyűjteni a fosztogatókat, amelyik ellenáll, támadólag lép fel a hatóságokkal szemben, azt agyonlőni, mint a veszett kutyát. A hatóságoknak, elsősorban a törvénytisztelő tulajdonos állampolgárok jogait kötelesek szolgálni, védeni, nem a bűnöző, élősködő rétegét. Ha nem lépnek fel valóban a törvények teljes szigorával, akkor a károsúltak veszik a kezükbe saját tulajdonuk védelmét, ami igen könnyen polgárháborúvá terebélyesedhet, főleg annak fényében, hogy mennyi lőfegyver, és lőszer van civil kézben.
Megtalálta
2020. október 29. 09:39
"A város vezetői szerint legalább ezren vettek részt a boltok és üzletek feltörésében és kifosztásában." És a demokrata geciládák ezt a koszos csőcseléket mentegetik. Ha ezren fosztogatnak, az kurvára nem "békés tüntetés", meg "szabad véleménynyilvánítás" kategória.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!