Oregon biszexuális kormányzója diszkriminálja a keresztény iskolákat

2020. október 30. 13:02

A kisebb állami iskolák kinyithatnak, a keresztény felekezetek iskolái viszont nem Oregonban.

2020. október 30. 13:02
null

Kinyithatnak a 75 főnél kevesebb diákot tanító állami iskolák az amerikai Oregon tagállamban, ha a helyi hatóságoknál kérvényezik és azok engedélyezik ezt Kate Brown demokrata párti kormányzó rendelete szerint. 

A rendelet hatálya ugyanakkor nem terjed ki még az azonos nagyságú, keresztény felekezetek által fenntartott magániskolákra sem – írja a The Federalist. 

Az Alliance Defending Freedom jogvédő szervezet ezért pert indított Oregon ellen az 51 diákot számlálló Hermiston Christian School oldalán. 

A magániskolák a nyáron rengeteget költöttek arra, hogy megfeleljenek az oregoni állami egészségügyi követelményeknek, mégsem nyithattak ki szeptemberben. 

A kormányzó azt engedélyezte ugyan az iskolákban a napi tíz órás gyermekmegőrzést, de ha eközben a tanárok tanítani merészelnek, akkor börtönbe kerülhetnek vagy 1250 dollárra (több mint 300 ezer forintra) büntethetik őket. 

A kormányzói rendelet igen nehéz helyzetbe hozta a vidéki magániskolákat.

Kate Brown az első LMBTQ-személy, aki kormányzó lett az Egyesült Államokban. 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2020. november 02. 14:51
Ez van, amikor a selejt uralomra kerül. Egyből nekiesik mindennek, ami nem pont akkora hulladék, mint ő maga.
rókabácsi
2020. november 02. 10:02
azé má a hülyéknek is fel kéne ébredni! hogy ezeknek mi a demokrácia meg a tolerancia!?
duzur
2020. október 31. 17:25
Csak nem azért, mert ott buzgón gyalázzák az olyanokat mint ö ? Pedig a Pápa épp arra utalt, hogy az emberek méltósága nem függhet nemi irányúltságuktól !
Akitlosz
2020. október 30. 21:18
"Oregon biszexuális kormányzója diszkriminálja a keresztény iskolákat" Azért, mert ennél kevesebbel nem tudott volna bekerülni a Mandinerbe. Ennyi a minimum hírérték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!