Önkéntes karanténba vonul az EP elnöke

2020. október 08. 16:49

Ursula von der Leyen után újabb uniós intézményvezető környezetében találtak fertőzöttet.

2020. október 08. 16:49
null

Önkéntes karanténba vonul David Sassoli, az Európai Parlament (EP) elnöke, miután a napokban olyan munkatársával dolgozott együtt, akinek a koronavírustesztje pozitív lett – ezt maga az EP elnöke jelentette be Twitter-oldalán csütörtökön közzétett üzenetében.

Nemrégiben kapcsolatba kerültem munkatársaim egyikével, akinek vírustesztje ma pozitív eredményt mutatott. Jól vagyok, és nincsenek tüneteim” – közölte.

Hozzátette, a vonatkozó szabályoknak megfelelően a szükséges ellenőrzések elvégzésének idejére otthon marad.

Sassoli nem az első uniós vezető, akinek a közelmúltban karanténba kellett vonulnia. Néhány nappal ezelőtt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke vonult huszonnégy órás karanténba, miután koronavírus-fertőzöttet találtak a közvetlen környezetében.

Múlt hónapban Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is karanténba kényszerült a környezetében észlelt fertőzés miatt, aminek következtében egy héttel későbbre kellett halasztani az uniós tagállamok vezetőinek brüsszeli találkozóját.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2020. október 09. 02:36
Lélegeztetőre az eu-val.
elfújta az ellenszél
2020. október 08. 23:47
Ezeknek csinálni kéne egy komcsi rezervátumot, ott karanténosdit is játszhatnak
néhai Ch.Pilot
2020. október 08. 23:23
"Jól vagyok, és nincsenek tüneteim" Dehogy nincsenek! Csak épp nem koronavírusra utalnak. Retard Europe
h040183
2020. október 08. 23:01
De aztán csak 24 órára ám, mint Ursula! Merthogy ők szuperhősök, nem úgymint az egyszerű pórnép, pl a lengyel és a magyar! Nekik 24 óra karantén is elég, sőt, már 12 is elég lenne, csakhát a média miatt mégis 24 órat mellett döntöttek. Meg aztán dolgozni kell ám, biztosan meg kell menteni a jogállamiságot valahol a Vadkeleten! Ott a V4-ek körül ólákodik valahol a féleémetes hordáival Orbán-basa, aki hátrafelé lenyilazza a jogállamot! Szóval nem lehet késlekedni, páncélokat, sisakot fel, fegyvert, tannkkulcsot kézbe, és vonuljunk be ezekbe az szvárványtagadó országokba rendet rakni!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!