Lelőtt három azeri helikoptert a szakadárok hadserege Hegyi-Karabahban

2020. október 01. 11:14

Az egyik lelőtt helikopter Irán területén zuhant le.

2020. október 01. 11:14

A szakadár Hegyi-Karabah hadserege lelőtte az azeri hadsereg három helikopterét – közölte csütörtökön sajtótájékoztatóján Arcrun Ovanniszján, az örmény védelmi minisztérium szóvivője.

Egy másik minisztériumi illetékes arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy az egyik lelőtt helikopter Irán területén zuhant le.    Arcrun Ovanniszján megerősítette, hogy csütörtök reggel nagy hevességgel újultak ki ismét a harcok, de az azeri erők minden támadása kudarcba fulladt, katonáikat meghátrálásra kényszerítették a karabahi örmény egységek. Hozzátette, az azeriek a vasárnap kezdődött harcokban 350-360 katonát veszítettek, illetve a három helikopteren kívül 15 páncélozott járművet, egy Szmercs típusú rakétasorozatvetőt és hat drónt is.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. október 02. 13:23
Egy alapos kis összefoglaló a háborúról, arról, hogy a politikai konfliktusok kapcsán hogyan manipulálják a népet, és hogy mit lehet tenni egy békésebb világért: https://egyvilag.hu/temakep/077.shtml
annamanna
2020. október 01. 18:27
A magyar kormány Azerbajdzsán oldalára állt a karabahi háborúban A Külgazdasági és Külügyminisztérium a megújult "Index" kérdésére közölte, hogy a Hegyi-Karabahban kitört azeri-örmény konfliktussal kapcsolatban Magyarország kiáll Azerbajdzsán területi integritása mellett, Hegyi-Karabah Azerbajdzsán határain belül fekszik. A magyar kormány így hivatalosan is azeri oldalra állt a többségében keresztény örmények lakta, vitatott hovatartozású enklávéban kirobbant háború ügyében. A brüsszeli EU-csúcson, ami ma kezdődik, az EU-s állam- és kormányfők az EU és Törökország elmérgesedett viszonyáról is tárgyalnak, ami összefügg azzal, hogy Törökország fegyverekkel és katonákkal támogatja Azerbajdzsánt. (Bár a törökök cáfolták, a hírek szerint egy török F-16-os Azerbajdzsán légterében kilőtt egy örmény SZU-25-ös vadászgépet.) A magyar kormány egyik fő szövetségese, Oroszország egyébként a keresztény örményeket szokta támogatni Karabah ügyében, bár a Kreml most nem foglalt állást nyíltan. Emlékeztetőül: az azeri diktatúra politikai elitje egy brit céghálón keresztül tartott fenn egy 2,9 milliárd dolláros titkos pénzügyi alapot, és azon keresztül befolyásos európai szereplőket fizettek ki, illetve mostak pénzt és vásároltak luxuscikkeket. Az is kiderült, hogy akkor érkeztek azeri dollármilliók egy budapesti számlára, amikor az ország kiadta a baltás gyilkost. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint sumák, aki az azeri pénzt összeköti a baltás gyilkossal. ("Index") https://444.hu/2020/10/01/a-magyar-kormany-azerbajdzsan-oldalara-allt-a-karabahi-haboruban És: https://index.hu/kulfold/2020/10/01/azeri/
Rugo
2020. október 01. 11:54
Az azeriek fegyverzete talán jobb, de az örmények lényegesen szervezettebbek, így állítólag ők nyernének meg egy komolyan konfliktust. De reméljük az elmarad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!