Kurz döntött, decemberig zárva tart Ausztria

2020. október 31. 19:07

Éjszakai kijárási tilalom és napközbeni korlátozások várnak az osztrákokra.

2020. október 31. 19:07

Ausztriában keddtől kezdve betiltanak minden rendezvényt a profi sportok kivételével, valamint bezár minden színház, múzeum, uszoda és konditerem, a vendéglátóhelyek pedig csak kiszállítást fognak vállalni – jelentette be Sebastian Kurz, Ausztria kancellárja szombaton. További rendkívüli határozatok értelmében a hotelek nem fogadhatnak vendégeket, ugyanakkor a veszteségek 80%-át az állam megtéríti. Éjszakai kijárási tilalom is életbe lép Ausztriában, a lakosok este 8 és reggel 6 között csak indokolt esetben hagyhatják el lakhelyüket, így például munkába járás, sportolás vagy kutyasétáltatás okából kifolyólag. Személyes találkozókra csak legfeljebb két háztartás tagjai között kerülhet sor.

A korlátozások egyelőre nem érintik az óvodákat, azonban a felső tagozatosok és a felsőfokú oktatási intézmények áttérnek a digitális oktatásra. Az üzletek továbbra is nyitva tarthatnka, sőt, a személyes szolgáltatást nyújtók (pl. fodrászok, kozmetikusok) is folytathatják a munkájukat, ugyanakkor minden 10 négyzetméterre egy vendég juthat csak. A kórházak és az idősotthonok látogathatóságai is korlátozva lesznek: mindenki csak negatív koronavírus-teszttel, vagy megfelelő maszkkal (FFP2) léphet idősek, valamint betegek közelébe, de akkor is csak a megengedett távolságban.

Kurz kancellár az esetszámok robbanásszerű növekedésével magyarázta szigorú döntéseit. Kiemelte: a jelenlegi helyzet csak decemberig fog tartani, utána enyhítések következhetnek. Ausztriában a legfrissebb adatok szerint 104 925 fertőzöttje és 1109 halálos áldozata van a koronavírusnak.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zakar ZoItán BéIa
2020. november 01. 17:10
Orbánnak nem tetszik.
hátakkor
2020. november 01. 14:39
A tótok 2 és fél milliós önkéntes nagy mintán, 1% fertőzőt leltek eddig. Azt is gócokban.
Magnólia
2020. november 01. 10:34
Minden ország a karácsonyi bevásárlási időszakra fogja feloldani a klf, drasztikus intézkedéseket. Azért a december második dekádjának a számaira nagyon kíváncsi leszek. Jó lenne szépen lapítani a görbét. Olvasgatva a nálunk meghaltak életkorát és a többféle nagyon súlyos betegségeket komoly csökkenés sajnos nem várható. Bár ahogy a járműveken elnézem nagyon sok hallássérült és analfabéta utazik.
SzkeptiKUSS
2020. november 01. 08:23
Meg akarja menteni a sí szezont. Sok milliárd a tét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!