Hegyi-Karabah: a tűzszünet megsértésével vádolják egymást a felek

2020. október 26. 08:22

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter pénteken és szombaton Washingtonban külön tárgyalt az azeri, és külön az örmény külügyminiszterrel.

2020. október 26. 08:22

A hegyi-karabahi humanitárius tűzszünet megszegésével vádolta egymást Örményország és Azerbajdzsán hétfőre virradóan, nem sokkal a fegyvernyugvásra vonatkozó washingtoni bejelentést követően.

Az azerbajdzsáni külügyminisztérium szerint az örmény erők Terter városát és a környező településeket támadták. Susan Sztepanján, az örmény védelmi minisztérium szóvivője azeri ágyúzásról számolt be. Az Egyesült Államok külügyminisztériuma vasárnap jelentette be a humanitárius tűzszünetre vonatkozó döntést azt követően, hogy a tárca vezetője, Mike Pompeo és Stephen Biegun amerikai külügyminiszter-helyettes pénteken és szombaton Washingtonban külön tárgyalt az azeri, és külön az örmény külügyminiszterrel.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. október 26. 19:12
Egy alapos kis összefoglaló a háborúról, arról, hogy a politikai konfliktusok kapcsán hogyan manipulálják a népet, és hogy mit lehet tenni egy békésebb világért: https://egyvilag.hu/temakep/077.shtml
Tóth Zoltán
2020. október 26. 11:32
Most túl azon, hogy ismét a Kremlben keverik a sz@rt (kommentem itt: https://magyarnarancs.hu/kulpol/az-ormenyek-azt-allitjak-hogy-a-torokok-lelottek-az-egyik-gepuket-133583#kommentek ), egy jóval tanulságosabb fejleményre szeretném ráirányítani a figyelmet: nézzétek kedves Olvasók, így járnak azon területek és lakosaik, amelyek az egymással viaskodó nagyhatalmak közé szorulnak (s területükön harcolják meg azon "proxy háborúkat", melyeknek sosincs nyertese, ellenben a "házigazdáik" mindig ráfáznak - kommentem itt: https://magyarnarancs.hu/kulpol/lukasenka-akcioba-lendult-lezarja-feheroroszorszag-litvaniaval-es-lengyelorszaggal-kozos-hatarait-133260#kommentek )! A kimaradásunkkal formálódó, és valószínűsíthetően az Atlanti-óceánon is átívelő, akár egy a briteket is magába foglaló Európai Egyesült Államokat már az amerikai kontinens jelentős államaival egyesítő "transzatlanti birodalom" összeütközése a szintén terebélyesedő, fenyegető agresszióval terjeszkedő, oroszok dominálta "eurázsiai birodalom" ellenében igen kellemetlenül érheti majd a magyarokat - kik majd csupasz picsájukat verve a földhöz mímelhetik a vitézséget a "senki földjén"! Ezt gányolta össze sikeresen a mélyérzelmű, hátranyilazós műmagyar had, élén dicső Végvári Kapitányával (kommentem itt: https://magyarnarancs.hu/kulpol/vra-jourova-visszautasitja-orban-vadjat-sosem-bantottam-a-magyar-embereket-133617 ). Zemberek, fájni fog! #forradalmat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!