Felfüggesztették a Johnson and Johnson vakcina tesztelését

2020. október 13. 07:41

Megmagyarázatlan egészségügyi probléma lépett fel az egyik tesztalanynál.

2020. október 13. 07:41
null

Felfüggesztette hétfőn a Johnson and Johnson amerikai gyógyszeripari óriás koronavírus elleni vakcinájának tesztelését, miután megmagyarázatlan egészségügyi probléma lépett fel az egyik tesztalanynál.

A cég egyike azoknak, amelyek versengenek azért, hogy elsőként állítsanak elő védőoltást a betegség ellen. A tesztelés jelenleg a három szakaszból álló klinikai próbák utolsó részében tart, amelynek során a vakcinát emberek ezreinek adták be, hogy vizsgálják hatékonyságát és biztonságos alkalmazását. A Johnson and Johnson a múlt hónapban azt közölte, hogy három kontinensen hatvanezer embert kíván bevonni a kísérletek harmadik szakaszában.

Hétfőn azonban egy közleményben azt írták, általában egy klinikai teszt során előfordulnak betegségek, még súlyosak is, és várható, hogy a nagyobb létszámban végzett kísérleteknél, nagy számban jelennek meg. Azt is megállapították, hogy különbség van abban, ha vizsgálati szinten jelentik be a kísérletek felfüggesztését, mint amikor egy egészségügyi hatóság rendeli el ugyanazt. A cég hangsúlyozta, erősen elkötelezett a vakcina biztonságos használata iránt. Kiemelte továbbá, hogy a kísérletben résztvevő alany betegségét vizsgálják a vállalat orvosai, valamint a független ellenőrző testületek egészségügyi emberei.

(MTI)

(Fotónk illusztráció, MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2020. október 13. 10:48
A "megmagyarázatlan egészségügyi probléma" mégis kábé mit takar?
citra
2020. október 13. 10:15
Ja, most nézem, Európában sem felel a vakcina gyártó az esetleges mellékhatásokért. Kinek kéne ettől jobb tuti biznisz? Muhaaaa! Akitől az EU bizottság rendelt 400 millió vakcinát szintén leállt a tesztelessel. Pár alany lebénult, a kísérleti állatok meg kimurdeltek... De, szép ez a tudomány! De, nyugi pár év, és a humanoid tesztalanyok akár fel is épülhetnek. Milyen érdekes, hogy erről csak pár eldugott ismertető van...
citra
2020. október 13. 09:14
Amerikában egy 1986-os kongresszusi dintes értelmében a gyártó nem felel a mellékhatásokért. A korábbi 3 kötelező védőoltás száma mára 72 - re nőtt. Az autizmus kiugró száma, reumás megbetegedések idő előtt, terméketlenseg.., se szeri se száma a gyanús megbetegedeseknek... A tesztelés mögött nem áll komoly kutatómunka. Kísérleteznek velünk. Ha hagyjuk.
I_Isti
2020. október 13. 08:50
A cím alapján azt hittem, hogy a Johnson és Johnson egy betegség...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!