Fehéroroszország beutazási korlátozást vezetett be

2020. október 29. 20:42

Az elnök hangsúlyozta, hogy ezekre az intézkedésekre az ország biztonsága érdekében, illetve a koronavírus terjedése miatt van szükség.

2020. október 29. 20:42

Fehéroroszország ideiglenesen korlátozza a beutazást Lettországból, Litvániából, Lengyelországból és Ukrajnából az állampolgárok bizonyos kategóriái számára a járványügyi helyzet miatt – jelentette be a fehérorosz állami határbizottság (GPK). „A szomszédos országokban kialakult járványügyi helyzettel összefüggésben a Fehérorosz Köztársaság ideiglenesen korlátozza a beutazást területére a szárazföldi határátkelőhelyeken keresztül Lettországból, Litvániából, Lengyelországból és Ukrajnából a fizikai személyek egyes kategóriáinak esetében” – áll a közleményben. A beléptetés a minszki repülőtéren azonban korlátozások nélkül folytatódik – derül ki a beszámolóból.

A korlátozások nem vonatkoznak a diplomáciai képviseletek és konzuli hivatalok munkatársaira, a diplomata- és szolgálati útlevéllel érkezőkre, a nemzetközi áruszállítást végző sofőrökre és a nemzetközi vasúti forgalomban dolgozó mozdonyvezetőkre és vasutasokra.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök csütörtökön a határvédelem megerősítésére utasított a Lengyelországgal, a balti államokkal és Ukrajnával közös határon. Az elnök hangsúlyozta, hogy ezekre az intézkedésekre az ország biztonsága érdekében, illetve a koronavírus terjedése miatt van szükség.

Fehéroroszországban eddig 96 529 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak hivatalosan, közülük 85 332-en meggyógyultak. A hivatalos jelentések szerint a fertőzés következtében eddig 973 ember vesztette életét.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!