Vírusteszten kell átesnie Fülöp belga királynak

2020. szeptember 08. 21:49

Az uralkodót elővigyázatossági okokból, saját és családja egészsége érdekében tesztelik.

2020. szeptember 08. 21:49
null

Koronavírus-teszten kell átesnie Fülöp belga királynak, miután a kormányalakítási tárgyalások vezetésére felkért egyik belga politikus, Egbert Lachaert megfertőződött. A Flamand Liberálisok és Demokraták (Open VLD) politikusa még pénteken folytatott megbeszélést a belga uralkodóval – közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap kedden.

A kormányalakítást célzó tárgyalások megakadhatnak

A belga királyi palota arról tájékoztatott, hogy a megbeszélések során az előírt másfél méteres távolságtartás szabályait mindvégig tiszteletben tartották. Az uralkodót elővigyázatossági okokból, saját és családja egészsége érdekében tesztelik. A napilap arról is beszámolt, hogy a flamand politikusnak fertőzése miatt karanténba kell vonulnia. A kormányalakítást célzó tárgyalások megakadhatnak, ugyanis a megbeszéléseken részt vevő többi pártelnöknek szintén vírustesztet kell végeznie. Ameddig azok eredménye nem ismert, az ülések szünetelnek. Fertőzöttségük esetén helyetteseik folytatják a megbeszéléseket – közölték.

A kormányalakítást célzó koalíciós tárgyalásokat Egbert Lachaert a flamand szocialista párt (SP.A) elnökével, Conner Rousseau-val augusztus közepe óta vezeti. A politikusokat a belga király azt követően kérte fel erre, hogy a megbeszéléseket addig vezető politikusok visszaadták mandátumunkat, mivel a tárgyalások megrekedtek. Az országot 2018 decembere óta már a második – korlátozott hatalommal rendelkező – ügyvivői kormány irányítja, mivel a négypárti szövetség akkor felbomlott.

(MTI)

Címlapképen: Fülöp belga király (k) édesapja, II. Albert korábbi belga király és leánya, Erzsébet brabanti hercegnő, trónörökös társaságában a Botassarti kilátónál, Bouillon közelében 2020. június 28-án. Fotó: MTI/EPA/Pool/Julien Warnand

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mahavira
2020. szeptember 10. 16:43
Ne is! Elötte stipistopizom a kis királylányt és a fele királyságot!
Armageddon
2020. szeptember 10. 14:26
Nálunk nem kell a Parlamentbe igyekvő képviselőknek. Tegnapi hír.
Besenyő István
2020. szeptember 09. 06:23
Ezek tényleg szépen megszedték magukat nem is olyan régen Kongóban. II Lipót is "tesztelte" a nyomi négereket bozótvágó-késsel, ha nem termeltek eleget. https://en.wikipedia.org/wiki/Atrocities_in_the_Congo_Free_State Most meg itt bazsalyognak és teljesen demokraták. Hát nem édik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!