Örményország azzal vádolja Törökországot, hogy közvetlen katonai támogatást nyújt Azerbajdzsánnak

2020. szeptember 28. 14:00

Ankara arra figyelmeztette Jerevánt, hogy beavatkozásával aláássa a térség stabilitását.

2020. szeptember 28. 14:00

Örményország azzal vádolta meg hétfőn Törökországot, hogy közvetlen katonai támogatást nyújt Azerbajdzsánnak a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabahban fellángolt harcokban. Az örmény külügyminisztérium közleménye szerint Törökország „közvetlenül jelen van a harcok helyszínén”. Török katonai szakértők harcolnak vállvetve az azeriekkel, akik török fegyvereket, drónokat és harci repülőgépeket vetnek be.

Az örmény parlament hétfőn megvádolta Azerbajdzsánt, hogy átfogó támadást indított Hegyi-Karabah ellen, Törökországot pedig arra figyelmeztette, hogy beavatkozásával aláássa a térség stabilitását. A törvényhozás szerint Örményország habozás nélkül a területen élő örmények védelmére kel.

Örményország moszkvai nagykövete közölte hétfőn, hogy Törökország Észak-Szíriából dobott át mintegy négyezer katonát Azerbajdzsánba, hogy részt vegyenek az enklávéban folyó harcokban.  

Azerbajdzsán ezt határozottan tagadta, Ankara pedig arra szólította fel Örményországot, küldje vissza azokat a zsoldosokat, terroristákat, akiket külföldről szállított a térségbe.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Crusader
2020. szeptember 28. 21:37
A török egy cigány, az azeri egy féreg nép... a safarov ügy megmutatta a valódi énjüket. Támogatni akarom az örményeket.
jóember
2020. szeptember 28. 15:06
Na és a zeu mit mond, kit kell szankcionálni? Az Orbán haverja bántja a keresztényeket, akkor most mi hova állunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!