Kamala Harris szerint két igazságszolgáltatási rendszer létezik az Egyesült Államokban

2020. szeptember 06. 20:56

A demokraták alelnökjelöltje hisz abban, hogy lesz külföldi beavatkozás a 2020-as elnökválasztási folyamatba.

2020. szeptember 06. 20:56

Két igazságszolgáltatási rendszer létezik az Egyesült Államokban” – jelentette ki Kamala Harris szenátor, a demokraták alelnökjelöltje a CNN hírtelevíziónak adott interjújában vasárnap.

Harris szenátor – aki a megválasztása előtt Kalifornia igazságügyi minisztere volt – bírálta Donald Trump amerikai elnököt és William Barr igazságügyi minisztert, mert cáfolják, hogy rendszerszintű fajgyűlölet uralná az igazságszolgáltatást. „Egy másik valóságban élnek” – állította Harris az elnökről és a miniszterről. „Amerika valósága az, amelyet nemzedékek, őszintén szólva, már a kezdetek óta látunk, vagyis hogy két igazságügyi rendszerünk van” – fogalmazott a demokrata párti politikus. Harris ezzel Trump és Barr szerdai – szintén a CNN-ben elhangzott – interjújára utalt. Az igazságügyi tárca vezetője akkor azt hangsúlyozta, hogy

és az országban nincs kétféle igazságszolgáltatás. Donald Trump pedig a kenoshai látogatása kapcsán a rendszerszintű rasszizmusról kérdező CNN-műsorvezetőnek azzal válaszolt, hogy „mindig ugyanarra lyukad ki” és azt javasolta, hogy inkább a wisconsini Kenoshában és az oregoni Portlandban kirobbant erőszakot kellene megvitatni.  

A demokrata párti alelnökjelölt vasárnap leszögezte: nem kérdéses, hogy az Egyesült Államokban nemzedékeken keresztül elfogadhatatlan számú fegyvertelen fekete amerikait gyilkoltak meg rendőrséggel történt incidensekben. „Nem gondolom, hogy az ésszerű emberek, azok, akik egyáltalán odafigyelnek a tényekre, vitatnák, hogy vannak faji egyenlőtlenségek és a rendszer is rasszista abban, ahogyan a törvényeket alkalmazzák” – hangoztatta Kamala Harris. Hozzáfűzte: ennek tagadása senkinek nem tesz jót. Arra a felvetésre, hogy mi a véleménye a még november 3. (az elnökválasztás napja) előtt esetlegesen forgalomba kerülő Covid-19 elleni vakcináról, Harris azt válaszolta: „nem bízom Donald Trumpban”. Mint mondta: nem bízik abban, hogy a vakcina hatékonyságát illetően az egészségügyi szakemberek mondják ki az utolsó szót. Szerinte nem hallgatják meg és félre is állítják majd őket, mert Donald Trump „kevesebb, mint 60 nappal a választás előtt minden lehetőséget megragad, amivel azt mutathatja, hogy ez ügyben is ő a vezető, pedig nem az”.

Arra a kérdésre, hogy vajon Joe Biden elnökségébe kerülne-e egy esetleges orosz beavatkozás az amerikai választási folyamatba, Kamala Harris azt mondta: „elvileg igen, természetesen”. Megjegyezve, hogy tagja a szenátus hírszerzési bizottságának, amely jelentést állított össze a 2016-os elnökválasztási folyamatba történt beavatkozásokról, leszögezte: számára világos, hogy Oroszország beavatkozott a 2016-os elnökválasztási folyamatba. „Hiszek abban, hogy lesz külföldi beavatkozás a 2020-as elnökválasztási folyamatba is és hogy Oroszország ennek a frontvonalában lesz”  vélekedett. Hozzáfűzte: ezt illetően mind ő, mind pedig Joe Biden elnökjelölt realista.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2020. szeptember 07. 11:08
Nagyon tanulságos volt az O. J. Simpson ügy, ahol a dúsgazdag fekete férfit vádolták elvált felesége,valamint annak új barátja, történt meggyilkolásával. Simpson magas rangú, híres ügyvédekkel vette körül magát, akikre leggyakrabban csak Álomcsapat-ként hivatkoztak. A dörzsölt ügyvédek mazsolázgattak az esküdtszék összeállításánál, arra hivatkozva, hogy rasszista előítéletekkel terhelt ember nem lehet esküdt. A végleges esküdtszékben 10 nő és két férfi kapott helyet, közülük kilenc afroamerikai, két fehér és egy hispániai volt. Az ítéletben végül Simpsont minden vád alól felmentették. Később a két áldozat családja a Brown és a Goldman család polgári pert indított Simpson ellen, amelyben 1997. február 4-én az esküdtszék felelősnek találta Simpsont Nicole és Ronald haláláért. A két család 33,5 millió dolláros kártérítést kapott.
NewHorizon
2020. szeptember 07. 09:46
Át kell látni azon, mit akar ez a demokrata prostituált ezzel a dumával elérni. Mégpedig azt, hogy az emberek figyelmét az oroszok felé fordtsa, így elterelve a figyelmet arról, hogy a demokraták hatalmas összegeket szednek be Kínától, mint Joe Biden és fia, akiknek ez a kapcsolat több, mint egy billió dollárra rúg, ami csak a jéghegy csücske. Ott van Diane Feinstein demokrata szenátor, aki 20 évig magatól nem jött rá, hogy kínai sofőrje igazán egy kém. Érdekes, hogy Feinstein szeret Shanghai-ba utazgatni, biztos azért, mert férje, Richard Blum nyakig ül kínai befektetésekben. Bill Clinton és szörnyeteg felesége katonai titkokkal látta el bőkezűen a kínaiakat. (Igaz, Clintonné eladta az uránium készlet 20 százalékát az oroszoknak, de nála a vevő az vevő). Lehetne még bőven sorolni. Cserébe nyomják is a demokraták a marxista propagandát, az Antifa és Black Lives Matter az ő irányításuk alatt áll, amit művelnek azok nem természetesen alakult, békés tüntetések (aminek a demokraták nevezik) hanem jól szervezett, jól pénzelt bűncselekmények a minnél nagyobb káosz előállítása céljából. Vesztüket érzik és most törnek, zúznak.
zakar zoltán béla
2020. szeptember 07. 09:07
00
Mandarin.
2020. szeptember 07. 00:39
A demokrata párt valódi elnökjelöltje beszélt, bevallotta hogy kettős mérce szerint működik az amerikai jogrendszer, amely védi a gyilkos, perverz antifákat, blm-t, szivárványos másként élőket, migráns importőröket, liberális média cézárokat, de korlátozza a konzervatív emberek szólás szabadságát, önvédelemi képességeit, a józan ésszel összeférhetetlen bírósági ítéletek segítségével. Kedves Kamala Harris, volt már olyan elnökjelölt aki farkast kiáltott, de végül könnyűnek találtatott az esélytelen Trumppal vívott küzdelemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!