Ferenc pápa: Az evés és a szex öröme isteni eredetű

2020. szeptember 10. 18:37

A katolikus egyházfő szerint az egyház a múltban néha túl szigorúan ítélte meg ezeket.

2020. szeptember 10. 18:37
null

A környezetvédelemről és más társadalmi kérdésekről készített az olasz slow food mozgalom alapítója, Carlo Petrini egy interjúkötetet Ferenc pápával. A most megjelent könyvet a France24 szemlézte. A cikkben rámutatnak: a pápa kimondta, hogy a jó ételek vagy a szeretetteli szex öröme isteni eredetű, és az egyház néha túl szigorúan ítélte meg ezeket.

Az interjúban Ferenc pápa kifejtette, hogy valójában az „embertelen, állatias, vulgáris” örömöket ítélték el az elődei, az egyszerű örömforrásokat nem. Mint mondta, az evés öröme azért is van, hogy egészségesek maradjunk, a szex pedig azért jó, mert ettől még szebb a szerelem, és fennmarad a faj. Az ezzel ellentétes nézetek óriási károkat okoztak – tette hozzá.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. szeptember 13. 08:57
Gondolom a heteroszexre vonatkozik a kijelentése.
VeJoLa
2020. szeptember 11. 10:37
A jezsuita szentatyának megint sikerült a legaktuálisabb kérdésekben útmutatást adnia! Jól értem? Gyarapodjatok lélekszámban és testtömegben, (hogy bírjátok a nélkülözést, ha menekülnötök kell, és hogy egy pár maradjon azért belőletek, még ha irtanak is!) A "szeretetteli szex öröme isteni eredetű", (különösen/még ha szivárványos is!) Köszönjük! Jó, hogy vagy nekünk!
írmag
2020. szeptember 11. 10:28
Vannak olyan ügyek, amik méltóságon aluliak még a pápának is, nem valószínű, hogy most ezzel jól fogja fel a kereszténység misszióját!
ellenforradalmár
2020. szeptember 11. 10:15
Mondom én, hogy zsidó ez a katolikus...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!