Nagy lehet a baj Keszongban, ha Kim Dzsong Un küld segélyt

2020. augusztus 06. 07:31

Keszong lakossága feltehetően nagyon megsínyli a zárlatot, ha Kim Dzsong Un különleges élelmiszersegély odaszállítását rendelte el.

2020. augusztus 06. 07:31

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szerdán utasította kormányát, hogy azonnal küldjön segélyt Keszongba, amelyet lezáratott július végén, mert felmerült a gyanú, hogy koronavírus-fertőzött érkezett a városba Dél-Koreából. A KCNA állami hírügynökség július 26-i tájékoztatása szerint egy olyan férfinál merült fel a fertőzés lehetősége, aki nemrég tért vissza Keszongba Dél-Koreából, ahová illegális úton távozott három éve. Az illető koronavírus-gyanús tüneteket produkált, ezért karanténba zárták, és megpróbálták felderíteni, hogy kikkel léphetett kapcsolatba - állt az észak-koreai hírügynökségi jelentésben. Észak-Korea azóta sem közölte, hogy a férfiról bebizonyosodott-e a gyanú, és még mindig azt állítja, hogy egyetlen fertőzöttje sincs.

(MTI)
   

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2020. augusztus 06. 13:16
A rendszerváltás előtt nálunk is nagy volt a nyomor. Jött a rendszerváltás, negyedére csökkent a lakosság bevétele, de a propagandisták tudtunkra adták, hogy most már milyen jó nekünk. Észak-Korea is hasonlóan járhat. Állandóan éheznek, de egy rendszerváltással nagyedére csökken a jövedelmük és mégis nagyon jó lesz nekik.
Aerion
2020. augusztus 06. 09:43
Elég valószínű, hogy rengeteg a halott, nem is feltétlenül a betegség, mint inkább az éhinség miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!