Ferenc pápa: A gazdagok nem élvezhetnek elsőbbséget a koronavírus elleni vakcina beadásánál

2020. augusztus 19. 13:26

A katolikus egyházfő szerint a járvány megmutatta a szegények nehéz helyzetét és a világot uraló hatalmas egyenlőtlenségeket, és fokozta a diszkriminációt.

2020. augusztus 19. 13:26
null

Szomorú lenne, ha a gazdagok elsőbbséget élveznének a koronavírus elleni vakcina beadásánál – hangsúlyozta Ferenc pápa szerdai audienciájának kezdetén elmondott beszédében. A katolikus egyházfő kiemelte: sokan szeretnének mielőbb visszatérni a megszokott kerékvágásba, azonban a világ nem térhet vissza a normalitáshoz, ha a normális a társadalmi igazságtalanságot és a környezet pusztítását jelenti. Ugyancsak botrányos lenne, ha az adófizetők pénzéből nyújtott gazdasági segítséggel olyan iparágakat építenének újjá, amelyek nem mozdítják elő a szegények vagy a környezet helyzetét – hívta fel a figyelmet.

Ferenc pápa megjegyezte, hogy a járvány megmutatta a szegények nehéz helyzetét és a világot uraló hatalmas egyenlőtlenségeket, és fokozta a diszkriminációt. A katolikus egyházfő szerint kétféle vírus ellen kell felvenni a harcot: az egyik a világot térdre kényszerítő koronavírus, míg a másik a társadalmi igazságtalanság.

„Ma lehetőségünk van rá, hogy valami mást építsünk” – hangsúlyozta a pápa.

(MTI)

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. augusztus 21. 14:49
Egy általános összefoglaló a társadalmi egyenlőtlenségekről: https://egyvilag.hu/temakep/100.shtml
Mandolini
2020. augusztus 20. 11:56
Sajnos elárulta a kereszténységet, még ha meg is van győződve az ellenkezőjéről. A következő pápának lesz mit helyre hoznia, ha éppen nem fekete lesz.
Simon Attila
2020. augusztus 20. 10:43
Gondolom, hogy a muszlim migránsok viszont igen, mert azok szegények. Ugye migránsláb csókolgató pápa?
nanemáne
2020. augusztus 20. 07:07
A Szentatya példát mutat majd,utolsónak veszi fel a vakcinát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!