Fehéroroszországban az ellenzék bizottságot hoz létre az állam megmentésére

2020. augusztus 11. 16:46

A volt elnökjelölt indítja a kezdeményezést – írta meg a Ria Novosztyi orosz portál.

2020. augusztus 11. 16:46
null

Valerij Cepkalo, a külföldre menekült korábbi elnökjelölt és ellenzéki vezető elmondta a Ria Novosztyinak, hogy a köztársasági ellenzék „állammentő bizottságot” hoz létre, egyben felajánlja Szvetlana Cihanouszkajának, hogy csatlakozzon hozzá. Hangsúlyozta, hogy az ellenzék megérti „Szvetlana helyzetét”, így nem vezető köré, hanem alapelvek köré szerveződnek majd. Cepkalo ugyanakkor hozzátette, hogy kapcsolatba lépnek Cihanouszkajával. Azt is hangsúlyozta, hogy amíg a bizottságnak nincs saját programja és területi központja, a kommunikáció a leginkább távolról zajlik majd – közölte a Ria Novosztyi.

Kép forrása: Euronews, július 28-án közzétett Youtube-videó

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2020. augusztus 12. 02:09
Fehéroroszország = Albinó Oroszország!
Pierre
2020. augusztus 11. 23:48
"18 és 19 éves gyermekeinket őrizetbe vették. Augusztus 10-én elmentek az angol nyelvtanfolyamra, és nem tértek vissza." Sorban állnak a rokonok a fehérorosz rendőrkapitányságok előtt, hogy megtudjanak valamit szeretteikről. Az előző két este a rendőrség több mint 5000 embert tartoztatott le sokszor válogatás nélkül hurcolták el az embereket. És ők még jobban jártak mint azok akiknek betörték a fejét, vagy az a férfi akinek amputálni kellett a lábát miután közelről gumilövedékkel meglőtték. A halottakról pedig ne is beszéljünk /: Vannak olyan srácok akik azt mesélték el sétálás közben csukták le őket. Egy házaspárnak a rendőrök megmondták ne üljenek arra a padra ahol ültek, majd amikor arrébb sétáltak egy másik rendőri csoport elkapta őket. A feleséget aztán kiengedték, most ő keresi férjét. Az emberek a rendőrség előtt arra várnak, hogy időnként egy ügyeletes tiszt kijön, és így az emberek ellenőrizhetik, hogy rokonaik és barátai szerepelnek-e a bent fogvatartottak listáján. Ha "szerencséjük van" és igen, akkor utána el kell menniük külön a bíróságra, hogy megtudják mi az itélet az ügyükben.
alkar71
2020. augusztus 11. 21:25
1956-ban, 68-ban, 81-ben a szocializmus, a dolgozó nép vívmányainak megvédésére vonult be a szovjet hadsereg egyes európai országokba. Ma már kapitalizmus van, most az orosz nemzet óvja állampolgárait, ezért vonult be az (immár) orosz hadsereg Ukrajnába, és ezért fog hamarosan Belorussziába is. Putyin világosan üzent Lukasenkának a megválasztása alkalmából: bízik az Államszövetség együttműködésének elmélyítésében. Felkészülnek a balti államok.
holder
2020. augusztus 11. 20:49
"Az államalapítás óta Magyarország nyugati ország, amely saját jószántából soha nem akar többé a Kelet része lenni. Sutba hajított felelősség, intézményesített korrupció, maffiamódszerek - ez a keleti élet és a múlt század, amit húsz év óta próbálunk magunk mögött hagyni, de újra és újra elér, körülfön és visszahúz bennünket. A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget és nem tűri a szabadságot. Felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat." Na ki mondta ezt 2007 október 23.-án az Astoriánál ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!