Valerij Cepkalo: Megalakult a Belarusz Nemzeti Megmentési Front

2020. augusztus 12. 14:22

Fehéroroszország korábbi elnökjelöltje videóüzenetben, saját Telegram-csatornáján beszélt az új fejleményekről – írta meg az RBC.ru.

2020. augusztus 12. 14:22
null

A Front deklarált célja a belarusz nép demokratikus választásának védelme a hatóságok tömeges, erőszakos hamisítási kísérleteitől, derül ki a videóból. Valerij Cepkalo tovább két fontos célt nevezett meg: egyrészt a belarusz nép mozgósítását az alkotmány megsértése elleni küzdelemhez, másrészt a harcot a nemzeti szuverenitás, a demokrácia és Fehéroroszország szabadságának megőrzéséért. A politikus videóüzenetében elmondta, hogy miután elhagyta Fehéroroszországot, Oroszországba, Ukrajnába és Lengyelországba is ellátogatott, a továbbiakban pedig Lettországba és Litvániába utazik majd. Ezen országokban találkozókat szervez a belarusz diszpórának, azzal a céllal, hogy egyesítsék erőiket Fehéroroszország körül – közölte az RBC.ru.

Fotó: Szvetlana Cihanouszkaja fehérorosz ellenzéki elnökjelölt minszki kampánygyűlése 2020. július 30-án. Mellette a nem regisztrált elnökjelölt, Valerij Cepkalo felesége, Veronika Cepkalo és a nem regisztrált elnökjelöltet, Viktor Babarikót képviselő Maria Kolesznyikova. MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

 

 

 

Összesen 201 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalhana
2020. augusztus 13. 09:44
A legújabb hír: megalakult a Belarusz Nemzetti Megmentési Fronttól Való Megmentés Frontja
Vakfolt
2020. augusztus 13. 08:17
Megcsinálják a fehéroroszokkal ugyanazt, mint Ukrajnával az eu meg csak néz, mint valami nyálfolyató hülye, meg a demokráciáról hadovál. Milyen világ ez?
setti54
2020. augusztus 13. 07:00
Miért emlékeztet minden a Majdan eseményeire?
annamanna
2020. augusztus 13. 05:00
"Valerij Csepkalo korábban Fehéroroszország washingtoni nagykövete volt, most először akart regisztrálni jelöltként, de aztán jobbnak látta elmenekülni az országból Moszkvába, mert több forrásból is úgy értesült, hogy a letartóztatása "a küszöbön áll". Az orosz fővárosban adott interjút, amelyben az országban maradt feleségéről és két társáról azt mondta: Egyik sem egy Margaret Thatcher." "Ők csak friss levegőt szeretnének, változást, mondta Csepkalo a BBC-nek, ezért nincs is programjuk, csak annyit szeretnének elérni, hogy Lukasenkót leváltsák Tihanovszkajával, hogy aztán új, fair választást írjanak ki, illetve hogy szabadon engedhessék a politikai foglyokat. Teljesítem a küldetésem, majd csendben lelépek - mondta Tihanovszkaja a terveiről egy kampányrendezvényen." "Szvetlana Tihanovszkaja nemrégiben tartott egy kampányeseményt, ahol nevetgélve arról beszélt, hogy inkább sütne háztartásbeliként otthon húst, mint hogy Fehéroroszország elnökségéért versengjen. Ugyanakkor az is egy fontos "misszió", hogy leváltsa az országot 26 éve az uralma alatt tartó Alexander Lukasenkót" https://24.hu/kulfold/2020/08/07/feheroroszorszag-alexander-lukasenko-szvetlana-tihanovszkaja-valasztas-tuntetes-oroszorszag-kampany/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!