Azerbajdzsánban szeptember 1-jéig meghosszabbították a szigorú járványügyi korlátozásokat

2020. augusztus 03. 16:29

Azerbajdzsánban március 24-én vezették be az egészségügyi veszélyhelyzetet.

2020. augusztus 03. 16:29

Azerbajdzsánban szeptember 1-jéig meghosszabbították a koronavírus miatt bevezetett szigorú járványügyi korlátozásokat az ország tizenhárom városában és járásában, a döntést hétfőn hozta meg az ottani illetékes operatív testület. „A Covid-19 járvány terjedésének a dinamikájára tekintettel augusztus 31. éjfélig érvényben maradnak a szigorú korlátozások” – olvasható az erről szóló közleményben, amelynek értelmében a rendelkezések a fővárosra, Bakura is vonatkoznak, akárcsak több más nagyobb városra, mint Dzsalilabad, Gandzsa, Szumgajit, Mingacsevir, Jelvlah, Maszalli.

Eszerint az érintett körzetekben bizonyos napokon szüneteltetik a tömegközlekedést, továbbra is zárva maradnak a nagy bevásárlóközpontok (kivéve a bennük működő élelmiszerüzletek és gyógyszertárak), valamint az éttermek és kávéházak, múzeumok és kiállítótermek.

Azerbajdzsánban március 24-én vezették be az egészségügyi veszélyhelyzetet. Május végén az akkor kedvező közegészségügyi helyzetre tekintettel lazítottak a karantén-előírásokon. Csakhogy ezután emelkedni kezdett a fertőzöttek száma, így Bakuban és a nagyvárosokban élők számára ismét szigorításokat vezettek be: június 21-től július 5-ig csak a legszükségesebb esetben - SMS-üzenetben kapott hatósági engedélyek birtokában - hagyhatták el otthonaikat a fertőzöttek számának hirtelen növekedése miatt. Ezeken a településeken a hatóságok akkor ismét bezáratták a május 31-én újranyitott bevásárlóközpontokat, mozikat, éttermeket, kávézókat, szépségszalonokat és múzeumokat. Június elején a fertőzöttek számának megugrása miatt már kijárási korlátozásokat rendeltek el a hétvégékre. Július elején augusztus 1-jéig hosszabbították meg a koronavírus miatt bevezetett járványügyi korlátozásokat, beleértve a határzárat is.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MUHAHA.
2020. augusztus 03. 17:23
A baltás ügyeletben van!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!