Az afgánok csaknem egyharmada fertőzött lehet

2020. augusztus 05. 17:29

A legmagasabb a fertőzöttségi mutató a fővárosban, Kabulban, ahol szakértők szerint a lakosság fele megfertőződhetett a vírussal.

2020. augusztus 05. 17:29

Az afgánok csaknem egyharmada megfertőződhetett az új típusú koronavírussal - közölte szerdán Ahmed Dzsavád Oszmani afgán egészségügyi miniszter egy antitestszűrésen alapuló tanulmányra hivatkozva.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által támogatott tanulmányban mintegy 9500-an vettek részt Afganisztán-szerte. Ennek eredménye szerint az afgánok 31,5 százaléka fertőződhetett meg a vírussal, ami mintegy tízmillió embert jelent. A legmagasabb a fertőzöttségi mutató a fővárosban, Kabulban, ahol szakértők szerint a lakosság fele megfertőződhetett a vírussal.

Mivel a konfliktus sújtotta országban csak kevés tesztet hajtottak végre, eddig csak mintegy 37 ezer fertőzöttet azonosítottak. A kór halálos áldozatainak száma a hivatalos adatok szerint 1294.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Veernewl
2020. augusztus 05. 20:24
Szabó Timi! Menj segíteni, úgysem értesz semmihez se, így ott a helyed. Terepismereted meg van.
Nehidd El
2020. augusztus 05. 18:05
A kabuliak irigykedve figyelik fővárosunkat, szakértői csoportot terveznek küldeni a Pesti Úti Mészárszékhez, ahol Geri 3-4 hét alatt elérte a nyájimmunitáshoz szükséges 60%-os átfertőzöttségi rátát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!