Lefejezték Rhodes szobrát Dél-Afrikában

2020. július 16. 12:10

A BLM nyomást akar gyakorolni az Egyesült Királyságra, jelenti a CNN.

2020. július 16. 12:10
null

A dél-afrikai Fokvárosában ledöntötték Cecil Rhodes szobrát, és levágták az alak fejét, számol be a CNN. Az angol születésű, dél-afrikai üzletember és politikus – ő alapította meg a De Beers gyémántvállalatot – emlékműve népszerű turisztikai látványosság, a Table Mountain északi lejtőjén található. A Black Lives Matter mozgalom ezzel az akciójával akar nyomást gyakorolni az Egyesült Királyságra, hogy az szembeszálljon gyarmati múltjával.

(CNN)

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2020. július 16. 18:53
Következő lépés: szobrot Hitlernek? Mert ő aztán millió számra küldte halálba a fehér embereket.
1Szkeptikus
2020. július 16. 18:41
Az egyik igazságtalan eset a történelem során,például a neandervölgyi ember kipusztulása. Lehet, hogy a fránya rasszimusban kell keresni az okát.(habár jelenleg az európai fehérek is egy olyan demográfiai lejtőn vannak, amely hasonló lehet a neandervölgyi emberekéhez a múltban)
toef36
2020. július 16. 17:11
Különös helyzet: C. Rhodes minden vagyonát a dél-afrikaiakra hagyta, minden jövedelmét rájuk, Afrikára költötte, a Fokvárosi Egyetemet is Ő alapította... Ipart teremtett a helyben lakók munkájával a semmiből, úthálózatot épített és sok más egyebet... Miközben igaz, a portugálok és hollandok (búrok) után az angolok is gyarmatosítottak Dél-Afrikában. De ez a múlt, a történelem... És az is tény, hogy ezen a vidéken még mindig sok a "bádog-város", különösen a városok szélén. Én jártam ott, és láttam, az utóbbi években - a faji megkülönböztetés megszüntével, a hatalmi viszonyok megváltoztatásával - nagyon sokat fejlődött Dél-Afrika, amelyben a volt gyarmatosítók mai utódai rendkívüli szerepet játszottak és játszanak... Ez is hozzátartozik az igazsághoz...
Rugo
2020. július 16. 16:10
Dél-Afrika a nigger primitivizmus ékes példája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!