Otthagyta sorozatait néhány fehér szinkronszínész, akik nem fehér szereplők hangjait adták

2020. június 27. 21:39

Például Cleveland Brown szinkronhangja is.

2020. június 27. 21:39

Újabb fordulathoz érkezett a Black Lives Matter mozgalom körüli kultúrharc: egyre több fehér szinkronszínész jelenti be, hogy a továbbiakban nem hajlandók olyan sorozaton dolgozni, ahol nem fehér karakterek hangját kell adniuk, vagy hogy legalábbis sajnálják, hogy valamelyik másik rasszba tartozó szereplőnek kölcsönözték a hangjukat.

Az Index gyűjtése szerint így tett például a BoJack Horseman egyik vietnámi-amerikai szereplőjét szinkronizáló színésznő is, aki sajnálja, hogy elvállalta a szerepet, mert így azt nem egy vietnámi-amerikai szinkronszínész kapta meg. Egy netflixes és egy Apple TV-s sorozat egy-egy szinkronszínésze is jelezte, hogy a jövőben nem szeretne kettős etnikumú szereplőket szinkronizálni. 

A Magyarországon is népszerű Family Guy készítői is új szinkronhang után nézhetnek, ha meg szeretnék tartani Cleveland Brownt a sorozatban, hiszen a fekete szereplőnek egy fehér férfi kölcsönözte a hangját.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2020. június 29. 14:00
Nagyon nagyra tartottam 15 éve Seth MacFarlane, Mike Henry, Alex Borstein munkáját akkor is, ha büdös troll libsik. Most lett elegem a hülyeségből. Nem kellene beállni a hülyék közé. A hang és úgy általában a munka dönti el egy ember hasznosságát a társadalom számára, nem érdekel, hogy ki milyen színű. Aki szín alapján különbséget tesz, az a rasszista.
Csigorin
2020. június 28. 23:51
na EZ speciel vegytiszta rasszizmus. Feltetelezni hogy egy fehernek "nem olyan" hangja van mint egy feketenek?
nempolitizálok
2020. június 28. 20:51
Ez olyan, mintha zsidó csak zsidót játszhatna. Rasszizmus.
szavaztam
2020. június 28. 19:48
mennyi hülye van... ha a bőrszin nem számit akkor mi a gond? az emberiség nem intelligens...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!