Napi pénzbüntetést kaphat a brazil elnök, ha nem visel szájmaszkot

2020. június 23. 16:44

Egy brazil bíró elrendelte, hogy az elnöknek szájmaszkot kell viselnie nyilvános helyeken.

2020. június 23. 16:44

Egy brazil szövetségi bíró elrendelte, hogy Jair Bolsonaro elnöknek szájmaszkot kell viselnie a nyilvános helyeken a koronavírus-járvány miatt – derült ki a törvényszék kedden ismertetett döntéséből. Brazília jobboldali elnöke, aki sokáig tagadta a koronavírus veszélyeit és mindössze „egy kis influenzáról” beszélt, több politikai rendezvényen vett részt a fővárosban szájmaszk nélkül.

Renato Borelli bíró napi 2000 reál (118 ezer forint) pénzbírságot állapított meg Bolsonaróval szemben, ha továbbra is figyelmen kívül hagyja a koronavírus-járvány terjedésének fékezését hivatott szövetségi rendeletet. A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint Brazília 1 106 470 azonosított fertőzöttel és 51 271 halálos áldozattal a világnak a járvány által  legerősebben sújtott országa az Egyesült Államok után.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LAW AND ORDER
2020. június 23. 20:38
Megint a senki által meg nem választott, bolsi-libsi bíróságok packáznak a demokratikus vezetőkkel. Ennek meglesz a böjtje, Brazíliában nem szarral gurigáznak!
holder
2020. június 23. 16:52
Viktor már annyi bírságot fizetne, amiből egy fehérorosz templomot is fel lehetne újítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!