La Liga: a Sevilla derbisikerével tért vissza a spanyol élvonal

2020. június 12. 09:53

A Betis hiába próbált nyomást gyakorolni ellenfelére, a mezőnyfölény továbbra is meddő maradt.

2020. június 12. 09:53

Kilencvenhárom nap, azaz a március 10-én lejátszott Eibar–Real Sociedad meccs után tért vissza a spanyol élvonalbeli labdarúgás, számol be a Nemzeti Sport. Rögvest egy igazi presztízscsatával, a Sevilla és a Real Betis derbijével, amelynek végén a piros-fehérek örülhettek.

A Sevilla dominanciáját hozta az első félidő, még úgy is, hogy a labdát minimálisan a Real Betis birtokolta többet. A két városi rivális összecsapása a spanyol bajnokságtól megszokottnál több technikai hibát hozott, ám ezúttal aligha a nagy tétben, a felek közti rivalizálásban kell keresnünk az okokat. Három hónapnyi leállás után tért vissza a La Liga, s a lassan egy hónapja zajló Bundesliga példájából is kiindulva azért kell egy kis idő, amíg a játékosok is visszarázódnak.

A visszaszokás mindenesetre Sevilla piros-fehér felén alakulhat majd vidámabban.

Az 56. percben Lucas Ocampos tizenegyesével került előnybe a Julen Lopetegui vezette alakulat (1–0). A büntetőt megelőzően a betises Marc Bartrát látta szabálytalannak a játékvezető – s bár a kontakt tényét nehéz vitatni, a spanyol zsurnaliszták véleménye is megoszlott arról, mennyire volt egyértelmű, hogy ezért tizenegyest kell adni. Antonio Mateu befújta. Tegyük hozzá, nem gyakori, hogy a Sevilla derbin tizenegyeshez jut a saját stadionjában: legutóbb 2005-ben volt rá példa.

A Betis hiába próbált nyomást gyakorolni ellenfelére, a mezőnyfölény továbbra is meddő maradt. A 62. percben pedig egy sarokrúgás után a röviden épp Ocampos által megcsúsztatott labdára Fernando érkezett remekül, hogy az ötös bal sarkától a hálóba pofozza a második Sevilla-gólt (2–0).

(Nemzeti Sport)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!