Új trónörökös született a luxemburgi nagyhercegségben

2020. május 10. 16:34

Megszületett Vilmos luxemburgi trónörökös első gyermeke.

2020. május 10. 16:34

A 38 éves herceg felesége, Stefánia vasárnap hajnalban adott életet a kis Károly János Fülöp József Mária Vilmosnak, aki a második a trónutódlási sorban apja után. Az uralkodóház közleménye szerint a kisfiú 50 centiméterrel és 3,19 kilogrammos súllyal jött világra, és mind ő, mind 36 éves édesanyja remekül van. A legfiatalabb trónörökös érkezését 21 díszlövéssel üdvözlik a Luxembourg városban lévő ősi Thüngen-erődben.

Vilmos a legidősebb fia az uralkodónak, Henrik nagyhercegnek, akinek öt gyermeke van. A kis Károly János Fülöp József Mária Vilmos az ötödik unokája az uralkodónak. A herceg 2012 októberében vette feleségül Stéphanie de Lannoy belga grófnőt, az egyik legrégibb belga nemesi család sarját, aki a házasság által luxemburgi állampolgár lett. A nyitott gondolkodású és Európa-párti Henrik nagyherceg 2000 óta tölti be a kis ország államfőjének tisztségét. A nagyhercegi a királyi és a hercegi közé eső fejedelmi rang.

Vilmos herceg várományos a Nassau-Weilburg dinasztia luxemburgi ága hetedik uralkodójának címére. A Németország, Belgium és Franciaország által határolt, 600 ezer lakosú Luxemburg a 19. század közepe óta élvez teljes függetlenséget. Az Európa egyik legkisebb szuverén nemzetének számító ország a NATO és az Európai Unió alapító tagjai közé tartozik

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2020. május 11. 08:59
Adócsalásból jól élnek Luxemburgban.
Senki Alfonz
2020. május 10. 22:10
A kis pöcsösnek hat keresztneve van, ebből öt féri, egy női. A kérdés: ezekből hányat ünnepel meg névnapként??? És a nőit is???
annamanna
2020. május 10. 21:44
"Kutyáit sétaltató tinédzser mentette meg egy 15 hónapos kisfiú életét Vasárnap egy yorkshire-i kisvárosban Knottingley-ben a 15 hónapos Reggie Hampton kiszökött a kertből, és beleesett az egyik közeli csatorna vizébe. Szerencsére még időben észrevette a 15 éves Ryley Ferguson, aki éppen a kutyáival sétált a parton. A tinédzser azonnal ledobta cipőjét és a kabátját, majd beugrott a vízbe, hogy kimentse a kisfiút, aki egyre jobban elmerült. A két fiúnak az egyik szomszéd segített kijutni a csatornából. Ferguson a BBC Newsnak adott interjújában szerényen azt mondta, ugyan mindenki nagy ügyet csinált abból, hogy megmentett egy kisfiút, de hát ő csak azt tette, amit mindenki más is tett volna a helyében. Szerinte egyébként egy fél percen múlott, hogy nem történt nagyobb baj. Az egyik helyi lakos időközben a GoFundMe oldalon pénzgyűjtést indított Ryley Ferguson számára, ám ő erre nem tart igény, inkább arra kér mindenkit, hogy a brit állami egészségügyi szolgálatnak utaljanak pénzt. Reggie Hampton édesanyja, Rebecca pedig szeretné ha fiának megmentője megkapná a Pride of Britain díjat." https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/05/08/15_eves_tinedszer_mentette_meg_egy_15_honapos_kisfiu_eletet/
Nannyó
2020. május 10. 18:06
Arra tippeltem, hogy Mohamednek, vagy Alinak nevezik az új trónörököst... (Húúú, de utálatos vagyok...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!