Navarro örül, hogy Obamának új munkája van, mint Joe Biden szóvivője

2020. május 18. 06:37

Biden Obama alelnöke volt és várhatóan ő lesz a demokraták elnökjelöltjeként Donald Trump jelenlegi elnök kihívója a novemberi elnökválasztáson.

2020. május 18. 06:37

Örül annak, hogy Barack Obama korábbi elnök új munkát talált Joe Biden szóvivőjeként – jegyezte meg vasárnap Peter Navarro, a Fehér Ház egyik főtanácsadója az ABC televízióban, reagálva arra, hogy Barack Obama volt elnök az előző nap bírálta a kormányzat járványkezelését. A műsorvezető, George Stephanopoulos – aki korábban a Bill Clinton irányította Fehér Ház kommunikációs igazgatója volt – arra kérte Navarrót, hogy válaszoljon Barack Obama előző napi bírálatára, amelyet egyetemisták évzáró ünnepségén interneten közvetített beszédében fogalmazott meg. A volt elnök szerint a dolgok azért lettek „elszúrva” mert a politikai vezetők aszerint cselekszenek, „amit kényelmesnek éreznek, amit könnyűnek tartanak”.

Erre válaszolta Navarro, hogy örül annak, hogy Obamának új munkája van, mint Joe Biden szóvivője. Navarro kitért arra is, hogy a végzős egyetemistákhoz intézett beszédében Obama nem említette meg sem az amerikai gyártókapacitások külföldre szervezését, sem Kínát. A jelenlegi kormányzat szerint ugyanis ezek szintén befolyásolták azt, hogy hogyan érintette a világjárvány az Egyesült Államokat. „Az én megítélésem szerint az ő kormányzatát a hozzá nem értés jellemezte, amelynek következtében azt láttuk, hogy több milliónyi munkahelyet kiszerveztek Kínába” – hangsúlyozta Peter Navarro. Leszögezte, hogy a jelenlegi amerikai kormányzat egyik fő célja a kiszervezett munkahelyek visszatelepítése az Egyesült Államokba.

Trump szerint Obama hozzá nem értő elnök volt

Az elnöki tanácsadó hozzáfűzte: „Kínát okolja” a világjárványért, mert az ország „az Egészségügyi Világszervezet mögé bújva két hónapon keresztül elhallgatta a vírust a világ elől”. Donald Trump szűkszavúan ugyan, de szintén reagált Obama felvetésére. A marylandi Camp Davidből, az amerikai elnökök hivatalos vidéki rezidenciájáról vasárnap délután visszatérve újságíróknak arról beszélt, hogy Camp Davidben „nagyszerű egyeztetéseket” folytatott a járványellenes küzdelem ügyében. Az újságírók azonban arra buzdították, hogy válaszoljon Obama bírálatára. Az elnök azt mondta: „hozzá nem értő elnök volt. Ez minden, amit mondhatok. Nagyon hozzá nem értő volt”.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2020. május 18. 07:52
Á..a tömeggyilkos, háborúkat inditó Obama..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!