Mark Zuckerberg: Szükség van egy egyértelmű szabályozási keretre

2020. május 18. 22:56

A hamis hírek, a dezinformációk és az online gyűlöletbeszéd és terrorizmus elleni harccal kapcsolatban a vezérigazgató megjegyezte, hogy a Facebook nem dönthet a tartalomszabályozásról, ehhez kormányzati segítségre van szüksége.

2020. május 18. 22:56

Az Európai Uniónak vezető szerepet kell betöltenie a technikai óriásvállalatok szabályozásának kialakításban – nyilatkozta hétfőn Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi portált működtető amerikai vállalat vezérigazgatója az új technológiák jövőjéről szóló videókonferencián. Hozzátette: „Sok országban azt gondolják, hogy a kínai modell működik, és így kormányuk is nagyobb ellenőrzéshez juthat. Én viszont úgy gondolom, hogy igen veszélyes lenne, ha több országban hasonló szabályozást vezetnének be.”

Zuckerberg elmondta továbbá, hogy a technológiai óriásvállalatoknak szüksége van egy olyan „egyértelmű szabályozási keretre, amely a nyugati demokratikus országokból származik és az egész világon szabvánnyá válhat”. A hamis hírek, a dezinformációk és az online gyűlöletbeszéd és terrorizmus elleni harccal kapcsolatban a vezérigazgató megjegyezte, hogy

a Facebook nem dönthet a tartalomszabályozásról, ehhez kormányzati segítségre van szüksége.

Kijelentette azonban, hogy a közösségi portál egyre aktívabban lép fel az említettek ellen.

Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos szerint a technikai nagyvállaltoknak alkalmazkodniuk kell az uniós szabályokhoz. „Ha a technológiai platformok a jövőben is fontos szerephez akarnak jutni, akkor meg kell tanulniuk, hogy velünk is tárgyaljanak”. A biztos arra is felhívta az óriásvállalatok figyelmét, hogy fizessék be adóikat, és ne adóparadicsomokba mentsék ki a megszerzett profitot. Breton hangsúlyozta, hogy Európában demokratikus érték a dezinformációk és félretájékoztatás elleni harc. „Csak azért mert valami nincs megtiltva, nem azt jelenti, hogy engedélyezve van” – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. május 19. 14:43
13 évesek egynapos facebook profilját tiltjátok le a diákigazolvány fényképét követelve. Az milyen?
bagira
2020. május 19. 09:37
Na az ilyen kommunistazsidók náciznak rasszistáznak , II világháború után még az ükunoka is szedi a sápot Európát fejik mint megélhetésik . Ismét népirtáson törik a fejüket ismét valami okot keresnek olyan soroshalálkötvény formában a sápot tovább szedhessék. Jönnek mint kártérítést követelők . Remélem olyan mint Párizsból 60 ezer zsidó elmenekült a merkel be hucoltak elől nem keleti blokk fizeti az örökös járadékok a kommunistazsidóknak . Európai holokausztért merkel juncker az eus vezetők a felelősek. Merkel a bevándorlással óriási zsidógyűlölet politikát importált . Betolakodókat eus keresztényeket zsídókat merkewl összeuszítja. https://magyartudat.com/coudenhove-kalergi-terv-lopakodo-nepirtas-europa-nepei-ellen/
zakar zoltán béla
2020. május 19. 09:21
Szarláda!
bagira
2020. május 19. 09:10
Cukornyalóka mond ki nektek szükségetek van rasszista kirekesztő diktatúrára. Ballibsi söpredéknek mindent megengedtek sőt uszítjátok Orbán ellen . Valaki Orbán mellett ír azt kivágjátok , ellenben a vörös horda gyalázkodik akasztással mocskos hazugságokkal nem törlitek. Tolvaj vörös horda a fegyveretek az egyesült Európa rabszolga tartás megvalósításhoz . Kommunista zsidók vagytok emberi jogokat lábbal tipró aljas soros bábok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!