Majmok lopták el koronavírusos betegek vérmintáit Indiában

2020. május 29. 17:00

A támadás a héten történt, amikor egy labortechnikus az Uttar Prades állambeli Mirát városának állami orvosi egyetemén, a campuson ment keresztül.

2020. május 29. 17:00

Egy csapat majom támadt egy egészségügyi dolgozóra és elragadta tőle négy koronavírusos beteg vérmintáit - közölték az indiai hatóságok pénteken. A támadás a héten történt, amikor egy labortechnikus az Uttar Prades állambeli Mirát városának állami orvosi egyetemén, a campuson ment keresztül. „A majmok megragadták a mintákat és eltűntek velük. Négy, kezelés alatt álló koronavírusos beteg vérmintái voltak, akiktől így újra vért kellett venni” – mondta S. K. Garg, az egyetem egyik vezetője. Nem tudni, a majmok ki is öntötték-e a mintákat, de a környéken élők tartanak a kórokozó továbbterjedésétől, ha a majmok a lakóövezetbe viszik a vért.

Garg szerint nem világos, hogy a majmokat megfertőzheti-e a pozitív vérminta, „erre nincs bizonyíték”. A vírus valószínűleg állatokról terjedt át az emberre a kínai Vuhan városának egy vadhúspiacán tavaly év végén. Indiában eddig 167 442 fertőzöttet regisztráltak, 4797-en haltak bele a koronavírus okozta Covid-19 betegségbe. A majmok egyre gyakrabban jelennek meg emberi településeken Indiában, zűrzavart okoznak, emberekre is támadnak. Környezetvédők szerint természetes élőhelyük elpusztítása a fő oka, hogy falvakba és városokba tévednek élelem után kutatva.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. május 30. 13:55
Mi a hír?
Krupp Skya
2020. május 30. 08:24
Tordai Bencére hasonlít.
Pandaka pygmaea
2020. május 29. 23:01
Tordai mit keres Indiában?
Derek Zoolander
2020. május 29. 21:43
Amúgy csak olyan állatokban vannak ilyen vírusok, amilyeneket a nyugati ember nem eszik ? A majomban volt (vagy van ? ) az AIDS, a denevérben a COVID.. Csirkében, disznóban ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!