Legyőzte a koronavírust egy 113 éves spanyol nő

2020. május 13. 13:41

A BBC tudósítása szerint Maria Branyast emellett Spanyolország legidősebb hölgyeként tartják számon.

2020. május 13. 13:41

A brit lap megírta, hogy Maria Branyasnál még márciusban mutatták ki a vírust, amikor lezárták az országot. A hetekig szigorúan elkülönítve élő idős nő felépült, és csupán enyhe tünetei voltak. Kora egyben az is jelenti, hogy már javában élt az 1918-19-ben tomboló spanyolnátha idején, átélte a spanyol polgárháborút és most a koronavírust is. A BBC közli, hogy a hölgy Mexikóban született 1907-ben, majd az első világháború alatt érkezett Katalóniába spanyol újságíró édesapjával. Két évtizede már, hogy egy idősotthon vendége Olot városában. Múlt évben a La Vanguardia nevű lapnak nyilatkozta: „Semmit sem csináltam, csak éltem.” – írják.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
taIán2
2020. május 13. 20:55
A vírust az immunrendszer győzi le. Amit a stresszmentes élet és a kiegyensúlyozott táplálkozás erősít meg. Aki csóró, annak szar az immunrendszere. Minőségi élelmiszerre nincs pénze, és tiszta ideg folyton. Amikor tehát a fidesz nem utal pénzt alanyi jogon az állampolgároknak ebben az egészségügyi vészhelyzetben, akkor embereket öl. Magyarországnak tömeggyilkos kormánya van.
KannibálTatárÚr
2020. május 13. 18:16
Az olasz, spanyol, angol elhunytak koráról lenne jó egy ismertetés. Ott sokkal nagyobb számok vannak, mint nálunk. Haltak meg náluk fiatalok is?
olajfa1
2020. május 13. 15:49
Bravó! További jó egészséget kívánok!
Aerion
2020. május 13. 14:32
Persze mi erre a nem gyűlöletpolitikai válasz? Az egy is sok. Emiatt a patásnak mennie kell, és megrohadnia mindenkinek, aki rászavazott. És majd jövünk mi, akik mindenkit szeretünk, és senkit se nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!