Kovács Zoltán: Soros Györgynek semmi se szent, ha politikai haszonszerzésről van szó

2020. május 11. 17:12

„Soros a hazájának tekintett Európa eladósítását szorgalmazza örökjáradék kötvény formájában” – emelte ki az államtitkár.

2020. május 11. 17:12

Kovács Zoltán Facebook-oldalán azt írta: hétfőn a Project Syndicate nevű Soros-blog egy öninterjút közölt „saját mecénásával”, Soros Györggyel, illetve „az ő kedvenc brüsszeli szóvivőjével, a magyarok nagy barátjával”, Guy Verhofstadt-tal. Kiemelte: a „még véletlenül sem összehangolt” cikkekben Orbán Viktor miniszterelnököt diktátornak és populistának nevezik. Guy Verhofstadt európai parlamenti képviselő pedig a „koronavírus-törvényt Hitler felhatalmazási törvényéhez hasonlítja”.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár úgy fogalmazott: „érdekes elképzelés valakit diktátornak titulálni, amiért nem osztja Soros megszállottságát a nyílt társadalom eszméjével kapcsolatban, vagy amiért az Országgyűlés kezébe adja a döntést a veszélyhelyzet végének meghatározására”. Az, hogy ott nem az ő szájuk íze szerinti pártok rendelkeznek többséggel a magyar emberek demokratikus döntése – tette hozzá, kiemelve: „élharcos demokrataként talán illene ennek nagyobb tiszteletet adni ennek a ténynek”.

„Amit pedig ők populistának igyekeznek bélyegezni, azt Abraham Lincoln után úgy lehet összefoglalni, hogy a népből, a néppel, a népért: az emberektől kapott felhatalmazással, az emberekkel együtt, az emberekért” – szögezte le az államtitkár. „Eközben Soros a hazájának tekintett Európa eladósítását szorgalmazza örökjáradék kötvény formájában” – emelte ki Kovács Zoltán, aki szerint „jól látható, hogy a spekulánsnak semmi se szent, ha (politikai) haszonszerzésről van szó”.

(MTI)

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. május 11. 19:35
a kápó
Pelso j.
2020. május 11. 19:06
Tökéletes tanítványai vagytok.
BőröndÖdön
2020. május 11. 18:58
A ceus diák...naponta hányszor köpöd szembe magad,zolika?!
yndi
2020. május 11. 17:47
Ugyan mi haszna van Sorosnak abból, hogy kritizálja Orbánt? Pláne politikai haszna? Soros nem politikus. Ellenben Orbán politikus, Kovács pedig az ő fizetett alkalmazottja. Egy kis politikai haszon kedvéért szíves örömest rugdosnak bele rendszeresen egykori jótevőjükbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!