Washington nem tartja provokációnak az észak-koreai rakétakísérletet

2020. április 15. 07:28

Erről az amerikai vezérkari főnökök vezetője beszélt. Kim Ir Szen születésének a 108. évfordulójáról emlékeztek meg a rakétak fellövésével.

2020. április 15. 07:28

Washington nem tartja provokációnak, sem fenyegetésnek az újabb, kedd reggeli észak-koreai rakétakísérletet – jelentette ki Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője a Pentagonban újságíróknak.

A tábornok szerint az elindított - és tengerbe zuhant - rakéták nem jelentettek fenyegetést az Egyesült Államok és szövetségesei biztonságára. „Szerintem ez inkább az Észak-Koreában zajló ünneplésekkel volt összefüggésben, mintsem bármilyen szándékos provokáció lett volna” - mondta a tábornok. Elmondta, hogy a rakéták rövid hatótávolságúak voltak.

Észak-Koreában szerdán ünnepségsorozattal emlékeznek meg a rendszer alapítója, Kim Ir Szen – a jelenlegi vezető, Kim Dzsong Un nagyapja – születésének a 108. évfordulójáról. Az amerikai hadvezetés szerint az ünnepség alkalmából indítottak el kedden - feltételezhetően az ország keleti részén fekvő egyik településről - több, rövid hatótávolságú rakétát, és Szuhoj vadászgépekről föld-levegő rakétákat. Ezek mindegyike a Japán-tengerbe hullott. A rakétakísérletekről a dél-koreai hadsereg tett először jelentést.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
my fair lédig
2020. április 15. 09:39
Mint nemrég megtudhattuk Szíjjártótól : a Kínai Népköztársaság a mi igaz barátunk. Észak-Korea legfőbb barátja Kína. Ergo nekünk Észak-Korea is igaz barátunk.
Csigorin
2020. április 15. 07:56
vadaszgepekrol maximum levego-fold (vagy levego-levego) rakerakat indithattak, fold-levego raketakat bajosan...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!