Spanyolország keddtől lezárja szárazföldi határait

2020. március 16. 17:59

Az uniós belügyminiszterek hétfői videokonferenciája után született a döntés.

2020. március 16. 17:59

Spanyolország keddtől lezárja szárazföldi határait a koronavírus-fertőzés terjedésének csökkentése érdekében – jelentette be a spanyol belügyminiszter hétfőn. Az intézkedés azt jelenti, hogy a schengeni övezeten belül visszaállítják a határellenőrzést, és csak a spanyol állampolgárok, továbbá az itt élő, érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek léphetnek be, valamint azok, akik a szomszédos országokból naponta átjárnak dolgozni, vagy bizonyítani tudják a határátlépés rendkívüli okait – részletezte Fernando Grande-Marlaska.

Hangsúlyozta: a határzár nem érinti az árufuvarozást, sem a diplomácia testületek tagjait, illetve a spanyolországi székhellyel rendelkező nemzetközi intézmények, szervezetek dolgozóit. A tárcavezető egy délelőtti rádióinterjúban már beszélt arról, hogy fennáll a határok lezárásának lehetősége, és a kérdés napirendre kerül az uniós országok belügyminisztereinek hétfői videokonferenciáján. A tanácskozás befejezését követő sajtótájékoztatóján a belügyminiszter kitért arra, hogy a határzárról szóló döntését  a spanyol kormány az uniós partnerekkel egyeztetve hozta meg.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. március 16. 18:35
Csak keddtől? Ott nincs ellenzéki MOSLÉK KOALÍCIÓ!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!