Ivartalanítaná az 50 feletti férfiakat egy alabamai demokrata politikus

2020. március 02. 12:15

„Mindig két ember kell a tangóhoz” – fogalmazott Rolanda Hollis demokrata képviselő a javaslat kapcsán.

2020. március 02. 12:15

Egy törvényjavaslat szerint Alabama államban attól függően, hogy melyik tényező következik be előbb, minden 50 feletti vagy 3 gyermekes férfin vazektómiát kellene végrehajtani – írja az usatoday.

A javaslatot benyújtó Rolanda Hollis demokrata képviselőnő az AL.com-nak úgy fogalmazott: „mindig két ember kell a tangóhoz”. Hozáttette: „nem húzhatunk minden felelősséget a nőkre. A férfiaknak is felelősséget kell vállalniuk” – írja a portál.

Hollis szerint a javaslat a tavaly nyári Emberi Élet Védelméről szóló törvényt (Human Life Protection Act) „semlegesítené”, amely első osztályú bűntetté nyilvánította az abortuszt, amelyet 10-től 99 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtana.

A tilalmat egyébként még egy szövetségi bíró blokkolta októberben, a peres eljárás még folyamatban van.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amok
2020. március 02. 14:59
Komolyan, az USA lassan egy gigantikus elemgyógyintézet lesz.
zrx8
2020. március 02. 14:28
Átlagos token-black politikusi szellemi nívó, ld. még Hank Johnson, Csokis-Kaki Olívió, stb..
Zokni
2020. március 02. 14:05
Ez a javaslat egy abortusz-pártitól származik. Aki ezzel céloz rá, h az abortusznak lehetnek sajátos társadalmi okai, és a helyzetért a nőkön kívüli felelősei, akiknek ezzel a beteges abortusz-tiltó tv-nyel korlátoznák a nemzéshez fűződő jogait. A hölgy most ezzel a férfiakét is korlátozná. Hogy segítsek a Mandin a teljeskörű és tisztességes tájékoztatást célzó nehéz munkájában...
ato boldizsár
2020. március 02. 14:00
Már majdnem megkérdeztem, vajon ennek a mélysötét picsának elmagyarázta-e már vki, hogy a férfiakat nem fenyegeti az abortusz veszélye (vagy ez is ilyen gendermarhaság és de, azt szeretnék??!) ... de előtte rágugliztam a fejére. Atyaúristen. Milyen emberek lehetnek azok, akiket egy ilyen képvisel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!