Csehország lezárja határait

2020. március 13. 13:48

Vasárnap éjféltől lép életbe a drasztikus intézkedés.

2020. március 13. 13:48

„Az új típusú koronavírus terjedése miatt külföldi állampolgárok vasárnap éjféltől nem léphetnek be Csehországba, a cseh állampolgárok pedig nem utazhatnak külföldre” – közölte Andrej Babis cseh miniszterelnök a kormány rendkívüli ülése után pénteken Prágában. Az intézkedés alóli kivételt azok az idegen állampolgárok képezik, akiknek tartós lakhelye van Csehországban vagy 90 naptól hosszabb tartózkodásra feljogosító vízummal rendelkeznek.

Emellett a cseh kormány kiterjeszti a karantén-kötelezettséget. Eddig ugyanis csak az Olaszországból visszatért csehekre vonatkozott a két hetes házi karantén, mostantól azonban mindenkinek otthon kell maradnia, aki abból a 15 országból tért haza, amelyeket a szükségállapot bevezetéséről hozott csütörtöki kormánydöntés megnevez.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2020. március 13. 14:55
Mármint a DK-s szarháziak, akik azért kampányolnak, hogy az iskolás gyerekek napközbeni felügyeletéhez fel kelljen rendelni a nagyszülőket?
Laudaricus
2020. március 13. 14:29
Nagyon helyes intézkedés! Ezt kellene minden európai országnak tennie, sőt, továbbmegyek, városokban, falvakban is alkalmazni kéne ezt az lépést. Karantén az egyetlen hatásos intézkedés. Mindenki leül a kis popójára 14 napig, akkor hamar túllennénk a válságon. De sajnos borítékolható, hogy nem így lesz, ezért hatalmas lesz a járvány és hosszú hónapokig fogunk szenvedni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!