A spanyol miniszterelnök is meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet

2020. március 23. 07:26

Marshall-tervet is akar a Pedro Sánchez.

2020. március 23. 07:26

A spanyol miniszterelnök vasárnap felhívást intézett az EU-hoz, hogy az egy új Marshall-tervvel harcoljon a koronavírus terjedése ellen. Dicsérte az Uniót a közegészségügyet érintő eddigi válaszaiért, de hozzátette: szükség van egy EU-s szintű csomagra, hogy a kontinens gazdaságát beindítsák. „Ez egy olyan válság amely mindannyiunkat érint. Elképesztő erőfeszítéseket teszünk a gazdaságért, de ez nemzeti szinten nem elég.

Közben az ország belügyminisztere megtiltotta a tengeri és légikikötőkben történő belépést a külföldieknek, a rendelet éjféltől van életben. Csak a spanyol állampolgárok, illetve a Spanyolországban életvitelszerűen tartózkodó külföldiek, illetve az utaskísérő személyzet képeznek kivételt a szabály alól. A fertőzöttek száma megint megugrott Spanyolországban, a szakértők arra figyelmeztetnek, az ország csak egy héttel van lemaradva az eddig legtöbb halálos áldozattal rendelkező Olaszország mögött.
Madrid múlt héten hétfőn hirdetett veszélyhelyzetet, és egy 200 millió eurós csomagot irányzott elő a koronavírus gazdasági hatásai elleni védekezésül. Sánchez  vasárnapi beszédében azt is elmondta, arra kéri a parlamenti képviselőket, hogy hosszabbítsák meg a rendkívüli állapotot április 12-ig.

(Forrás:Politico)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2020. március 23. 10:03
Miről ismerni meg a magyar ellenzéket? - Ott árt a hazájának, ahol csak csak tud.
3M..
2020. március 23. 07:48
Helyesen teszi. Magyarországon örökös elnökletet is akarnak hozzá. Szebb Jövőt!
BossN
2020. március 23. 07:34
Ha nem szavazza meg a magyar ellenzék az életmentő intézkedéseket, mától, hivatalosan GYILKOSELLENZÉK a nevük.
BossN
2020. március 23. 07:32
Ott nincs olyan mocskos, hazaáruló, gyilkos moslékellenzék mint Magyarországon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!