Transzneműnek adna vétójogot maga felett a demokraták elnökaspiránsa

2020. január 31. 17:13

Azért, hogy mindenki számára egy „befogadó, biztonságos környezetet teremthessenek” az iskolákban.

2020. január 31. 17:13

Csak olyan személyt nevezne ki oktatási miniszternek Elizabeth Warren, akit előtte egy fiatal transznemű ember is meghallgatott és ezután jóváhagyott a számára – írja a Yahoo News. Erre az intézkedésre a demokrata elnökjelöltségért versengő politikus szerint azért van szükség, hogy mindenki számára egy „befogadó, biztonságos környezetet teremthessenek.

Warren egy iowai rendezvényen beszélt arról, hogy hogyan lehetne enyhíteni az „LGBTQ-történelem” és a szexuális felvilágosítás területén jelentkező hiányokat az iskolákban. Elizabeth Warren szerint nagyon sok múlik az oktatási miniszter személyén, aki komolyan tudja befolyásolni, hogy mire költik a pénzt és mire helyezik a hangsúlyt az iskolákban. 

Warren több tervét is nyilvánosságra hozta, amik a transzneműek nézőpontjainak terjesztését szolgálnák. Az egyik legutóbbi elképzelés szerint Warren kabinetjének legalább fele „nőkből és nembináris emberekből” állna. Az elnökaspiráns októberben megjelent büntetőjogi reformtervezete szerint fel kell számolni azt a gyakorlatot, hogy az embereket a biológiai nemük szerint zárják börtönökbe, a nemváltó műtéteket pedig a már bebörtönzött elkövetők számára is biztosítani kell. Elizabeth Warren ezt 2012-ben még nem tartotta az adóbevételek megfelelő felhasználási módjának – emlékeztet a Yahoo News.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Venn
2020. február 02. 13:11
Tehát, akkor ez a lmbtq-s legyen a miniszter és nem kell cirkuszolni. Utána magukra gyújthatják egész Amerikát!
amok
2020. február 01. 19:48
Már csak az a kérdés, ki lesz a kiválasztott szerencsés LMBTQX fiatal, aki vétózhat egy miniszteri pozícióról? Hogy fogják őt kiválasztani? Tipp: mindenképp fekete és muszlim legyen egyben, hisz akkor megtestesíti a progresszív emberideált.
néhai Ch.Pilot
2020. január 31. 21:44
Harmadik mondat javítva! Honvédelmi miniszternek meg olyat, akire az ellenség is lelkesen rábólint. :-) A XXI. század az elmebajosok érvényesülésének százada. Ha hatalomra is jutnak, nem lesz xXII. Csak szólok....
néhai Ch.Pilot
2020. január 31. 21:43
Honvédelmi miniszternek meg olyat, akire az ellenség is lelkesen rábólint. :-) A XXI. század az elmebajosok érvényesülésének százada. Ha hatalomra is jutnak, nem lesz XII. Csak szólok....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!