Ötvenmillió forintnyi pénzt költ a svéd kormány drag queen meseórákra

2019. november 10. 15:49

175 ezer svéd koronával, azaz több mint ötvenmillió forintnyi összeggel támogatja a svéd kormány a gyermekeknek szóló „drag queen meseórákat” – írja a Pink News.

2019. november 10. 15:49

Az összeget a Svéd Örökségalap bocsátja az LMBTQ-szervezetek rendelkezésére. Az alap a végrendelet és öröklésre jogosult rokonok nélkül elhunyt svédek hagyatékát kezeli. A pénzt nagyrészt a stockholmi Kulturföreningen Mums szervezet kapja, amely LMBTQ-ügyekkel foglalkozik.

A támogatott események lényege, hogy „drag showk” keretében tágítsák a gyermekek horizontját. A Among Dragons and Drag Queens szervezet pedig új, LMBTQ-népmeséket fog írni.

A drag queen meseóra ötlete San Franciscóból származik.

A magyar Labrisz Leszbikus Egyesület nemrég írt ki pályázatot többek közt LMBTQ-mesék írására, pontosabban már létező mesék átdolgozására. 

Hogy a mesék, népmesék ilyen átírása miért erősen problémás, arról itt írtunk.
 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 28. 03:59
Az Orbán Gazsi zöld kalapja a maszkkal...az sem semmi... 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣
Bukik a Zorbán
2020. augusztus 19. 19:47
Rövidesen úgy is kikiáltják a Svédisztáni Iszlám Államot, és az majd megoldja a helyzetet. Aliék nem fognak szarozni, meg LGBT baromságokkal törődni. Garantálom, hogy egyetlen drag queen-t sem lehet majd nyilvánosan látni, mindegyik visszaalakul Gunnarrá, meg Björnné....
Vulpes pilum mutat, non mores...
2019. november 13. 11:49
Ez lesz itthon is!!! Tényleg ezt szeretné ez a szegény ország?
Sola Scriptura
2019. november 11. 18:43
Nyilván a halálhörgés és siralom közepette senkinek nem tűnik fel, de már a cikk címe is egy teljes nagyságrenddel mellényúl, ugyanis nem 175 ezer euroról, hanem ugyanennyi koronáról van szó, ami testvérek közt is inkább 5 millió, mint 50. Vagyis azon kívül hogy erkölcsileg elítélendő és persze ez a világ amúgy is megérett a pusztulásra, egy egészen pitiáner összegről folyik itt a diskurzus, ennél egy átlag fideszes egy pásztorfélóra alatt többet el szokott kokózni/helikopterezni/yachtozni/etc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!