Both Miklós: Elfeledett karácsony Ukrajnában

2019. november 07. 17:05

Karácsonyi nagykoncertet tart december 15-én Both Miklós a Várkert Bazárban.

2019. november 07. 17:05

A Napra gitáros-dalszerzője így ír a produkcióról:

„A produkció alkalmából tíz falusi ukrán paraszténekessel, a kijevi Bozhychi énekegyüttessel és magyar zenésztársaimmal (Lisztes Jenő – cimbalom, Dés András – dobok, Novák Csaba – nagybőgő) közösen idézzük meg egy mára elfeledett világ szokásait. A koncerten Szent Miklóstól vízkeresztig tartó időszak jellemzőbb állomásait járjuk végig, melyben segítségünkre lesz kilenc, nyolcvanadik évét betöltött falusi ukrán asszony visszaemlékezése, akik a koncertet kisfilmeken keresztül fogják narrálni. Az előadás végén bizonyosan okosabbak leszünk termékenységvarázslásból, házasságjóslásból, haláljóslásból, gonoszelhárításból, kántálásból, karácsonyi receptekből, és egyszersmind abból, hogy hogyan változott meg végérvényesen a világ egy pár évtized alatt.”

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
subshelpcrip
2019. november 11. 18:46
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
schulraugue
2019. november 08. 10:57
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Akitlosz
2019. november 07. 17:47
Pár évtized alatt mindig végérvényesen megváltozik a világ. Ez az élet rendje.
koronaszepe
2019. november 07. 17:35
Motto; "A hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg. Nem őrizni kell, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket!" Sebő Ferenc Both Miklós egy zseni, egyebet nem tudok elmondani, kérem, kapcsolja ki! Egy kibaszott zseni a gitárprímás!!! https://www.youtube.com/watch?v=dIOTInnDAKM https://www.youtube.com/watch?v=UTHnNEMXJaQ https://www.youtube.com/watch?v=SymgHtX2tc0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!