Johnson szerint tévedett a bíróság

2019. szeptember 25. 20:15

A brit miniszterelnök belengette egy bizalmatlansági indítvány lehetőségét is.

2019. szeptember 25. 20:15

Annak ellenére, hogy pontosan ugyanazokat a lépéseket tettem meg, mint az elődjeim azért, hogy Queen's speech-et kérjek, a bíróságot arra kérték, hogy avatkozzon be ebbe a folyamatba a története során először. Egyáltalán nem tiszteletlenség a bírák felé azt mondani, hogy szerintem a bíróság tévedett. (kiabálás)

egy olyan időszakban, amikor a nemzet nagyon megosztott” – mondta Boris Johnson brit miniszterelnök a londoni parlament alsóházában szerda este. 

A parlament azután ült össze, hogy a brit legfelsőbb bíróság kinyilvánította: jogellenes volt, amikor Boris Johnson szabadságra küldte a parlamentet.

Johnson később ultimátumot adott az ellenzéknek: „A mai ülés végéig van idejük benyújtani a bizalmatlansági indítványt, holnap pedig szavazhatunk róla.” A miniszterelnök továbbra is ragaszkodik az október 31-i kilépéshez. 

Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője nem volt elragadtatva az ötlettől. Corbyn szerint csak akkor lehet új választásokról beszélni, ha Johnson hosszabbításért folyamodott az Unióhoz (és meg is kapta azt). 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szandi-mandi
2019. szeptember 25. 21:51
Szerintem az EU akkor is meghosszabbítja a kilépési határidőt, ha az angol kormány majd nem kéri azt. (Mert meg kell várni az új miniszterelnök megválasztását.) Na az lesz a kilépési folyamat slusszpoénja.
aleb19
2019. szeptember 25. 21:17
valahogy elsikad a lenyeg a manipulativmandineren mostansag borisbarom azert fuggesztette fel a parlamentet mert a 10. eve kormanyzo toryk uj kormanyprogramja szerinte ezt indokolja...ez az indok egy szanalmas hazugsag es a legfelsobb birosag ezt itelte torvenytelennek valahogy elsikad a lenyeg a manipulativmandineren mostansag
hátakkor
2019. szeptember 25. 21:14
"A brit miniszterelnök szerint egy lényegében politikai kérdésben született helytelen ítélet." Még bent vannak, ennek 7.cikkely eljárás lesz a vége! Mi az hogy az, hogy egy meg nem választott uralkodó felfüggeszti a Parlament üléseit? A PM kérésére? A Legeslegfelsőbb bíróság ( meg a skót) polgári peres eljárásban törvénytelennek ítéli ezt?
néhai Ch.Pilot
2019. szeptember 25. 20:42
Liberális demokráciában - mely a proletárdiktatúra megfelelője Nyugaton - a Bíróság (is) politikai eszközzé silányodik. A cél szentesíti az eszközt. Ez van, ezt kell szeretni... Egyébként szerintem ezzel a kérdéssel tipikusan Alkotmányíbíróságnak és nem "közönséges" Bíróságnak kellett volna foglalkoznia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!