Ötven éve ment át az úton a Beatles

2019. augusztus 08. 12:17

Abbey Road 50.

2019. augusztus 08. 12:17

A Euronews arról ír: ötven éve, 1969. augusztus 8-án sétáltak át az EMI Abbey Road Studios bejáratánál lévő gyalogátkelőnél felfestett vonalon, és az ekkor készült felvétel lett végül az utcáról elnevezett lemezük borítója. A zenekar eredetileg a Mount Everest előhegyeinél akarta elkészíttetni a borítófotót. Az album hangfelvételeinek befejezését azonban feszültség és türelmetlenség övezte, így végül Paul McCartney javaslatára kimentek a stúdió elé fényképezkedni, az albumot pedig az utcáról nevezték el.

A máig tartó Beatles-mítosz témájáról Leimeiszter Barnabás minapi cikkét ajánljuk!

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
The Loner
2019. augusztus 09. 15:44
Èn nem irigylem. Hidd el nincs mit irigyelni ezen a szánalmas figurán. Ahogyan mondás tartja: The dogs bark, but the caravan goes on. P.S : grosvenor csak a te kedvedért i magyarul is. A kutya ugat a karaván halad. Na, szevasz vaú! További jó csaholást!
CsakÍr
2019. augusztus 09. 10:09
De gustibus non est disputandum. Hogy nagy közönségsikert arattak, az biztos. Az is, hogy '69-re gyakorlatilag már megszűntek(talán erről szól a bejegyzés). Az is, hogy a 70-es évek végére a középsuliban az iskolarádióban már nem nagyon mentek. Az is biztos, hogy valahányszor előkerül a Beatles, elsősorban a gyerekkori emlékeim elevenednek fel, a szokásos felhőtlen-felelőtlen örömmel. Az 50-60-70-80 eleje kori, nagy lejátszási gyakoriságú "slágerek" egy totálisan hazug életérzést közvetítettek, aki ellenállt, az nem volt hallható nagyon, és ennyi. A lovag urak ebből bizony igencsak kivették a részüket, sok másokkal egyetemben, azonban nem vádaskodok. Nekem mindörökre Sanyi bátyám magnója jut eszembe róluk, amit - hiteles beszámolók szerint - kb. kétévesen én akartam megjavítani, miután elromlott :)
The Loner
2019. augusztus 08. 22:00
Itt még nincs szakálla. https://www.youtube.com/watch?v=nrIPxlFzDi0
Bell & Sebastian
2019. augusztus 08. 21:08
Rezisztor rajtatartja ütőerét az ellenségen, bármelyik macskanyúzó bandből képesek média felfújtat csinálni. Lényegében a Bitliccel vetették el azt a sárkányfog veteményt, ami mára szökkent szarba. Na, erre horgoljon valaki egy dakota viccet! Olvastam én már szakdolgozatot arról, milyen rejtett üzenete van ennek a burítónak? Aki nem lép egyszerre, nem kap flódnit estére. Mondjuk nálunk egyedül ettem meg az egész tepsivel két week alatt, mert a többiek szerint nem csak a szája ragad össze a gyanútlan áldozatnak. Idén falafel lesz Szilveszter napján, arabul is tanulunk, biztos ami elmúlt, mint a magyar-magyar cigaretta a trafikból. Meg a trafik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!