Leállhat a Boeing 737 MAX gyártása

2019. július 25. 11:11

Szeptemberre készülhet el a típus szoftverfrissítése.

2019. július 25. 11:11

Dennis Muilenburg, a Boeing vezérigazgatója arra figyelmeztette a befektetőket, hogy időszakosan leállíthatják a Boeing 737 MAX repülőgépek gyártását – írja a CNN.

A Boeing 737-es típusának legújabb generációját világszerte a földre parancsolták, miután két ilyen gép is lezuhant. A Boeing azóta is gyártja a MAX-eket, igaz, lassított tempóban, hiszen a megrendelők nem tudják átvenni a gépeket. Az amerikai repülőgépgyártó dolgozik a típust – reményeik szerint – biztonságosabbá tévő szoftverfrissítésen, de ez szeptember előtt biztosan nem készül el. A vezérigazgató reményei szerint már októberben ismét a levegőbe emelkedhet a típus.

A Boeing a típus leállítása miatt 3,7 milliárdos veszteséget jelentett. További probléma, hogy a szélestörzsű Boeing 777-es típus legújabb változatának (a 777X-nek) a hajtóműveivel is problémák adódtak, így a típus első felszállása is csak jövőre történhet meg.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!