Zelenszkij a német és a francia külügyminiszterrel tárgyalt

2019. május 30. 20:54

A kelet-ukrajnai válság rendezése volt a fő téma.

2019. május 30. 20:54

A Donyec-medencei fegyveres konfliktus rendezésének lehetőségeiről, azon belül a minszki folyamat felélesztéséről és a normandiai formátumú tárgyalásokról cserélt eszmét Volodimir Zelenszkij ukrán államfő Heiko Maas német és Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszterekkel csütörtökön Kijevben.

A találkozó után Heiko Maas újságírók előtt hangot adott azon meggyőződésének, hogy a béke Kelet-Ukrajnában csakis a normandiai keretek között állítható helyre. „Megállapodtunk abban, hogy a normandiai formátumú, azaz Ukrajna, Oroszország, Franciaország és Németország részvételével zajló tárgyalások keretében törekedni fogunk arra, hogy teljesüljenek a minszki megállapodások, és végre helyreálljon a béke Ukrajna keleti részében” – fogalmazott a német diplomácia vezetője. 

Maas hozzátette: Zelenszkij a maga részéről prioritásnak nevezte a béke helyreállítását Kelet-Ukrajnában, és „mi őt ebben támogatjuk”

Az ukrán elnök kedvezően értékelte Németország és Franciaország támogatását a fegyveres konfliktus rendezésében, hangsúlyozva, hogy a tűzszünet elérése, a háború befejezése minden egyes ukrán számára elsődleges fontosságú. 

Zelenszkij hozzáfűzte, hogy ezen túlmenően támogatásukról biztosították őt a külügyminiszterek gazdasági kérdésekben és a korrupció elleni küzdelemben is.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. május 30. 23:47
Mi Németország és Franciaország szerepe az ukrajnai konfliktusban?
Newman
2019. május 30. 21:33
A nyelvtörvényeteket, alakítsátok a velencei bizottság jóváhagyásához!!! MERT NEM UNIÓ KOMPATIBILIS!!!! VAGY A POROSENKÓ FÉLÉT, TÖRÖLJÉTEK EL!!! Az unijós belépéshez ez a minimum!!! Ukrajna akkor lesz tagja a Natonak, amikor az Oroszok, Kubába rakétatámaszpontot építhetnek!!!!
KannibálTatárÚr
2019. május 30. 21:16
Miért nem a kelet-ukrajnaiakkal tárgyal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!