Reuters: Magánhadsereget akart bevetni Venezuelában a Blackwater-alapító

2019. május 01. 11:15

A Reuters több forrása szerint magánkatonaságot szeretett volna bevetni az ellenzék támogatására Venezuelában Erik Prince, a Blackwater magánkatonai cég egykori alapítója. A Prince-hez és a Juan Guaidóhoz közel álló források tagadják az értesülést.

2019. május 01. 11:15

Magánhadsereg bevetését szorgalmazta Venezulában a puccs érdekében Erik Pence, a Blackwater biztonsági cég alapítója a Reuters négy forrása szerint. 

Erik Pence Donald Trump ismert támogatója. Venezuelában kedden kezdődött puccs Nicolas Madura szélsőbaloldali szocialista elnök diktatúrájának megdöntésére. A Blackwater Amerika számos katonai beavatkozásában vállalt feladatokat, többek közt Irakban és Afganisztánban.

Pence a Reuters forrásai szerint az előző hónapokban Trump-támogatóktól és gazdag venezuelai emigránsoktól próbál támogatást szerezni ötezer katona bevetéséhez a dél-amerikai országba  Juan Guaido hatalomra juttatása érdekében.

A Prince-hez közel álló személyek tagadták a tervek létezését, de Prince egyik befektetői cégének igazgatója,  Lital Leshem szerint Prince érdekelt Venezuelában. Edward Rodriguez, Guaido szóvivője azt nyilatkozta, az ellenzéki vezetők nem beszéltek Prince-szel biztonsági kérdésekről.

Prince 2010-ben átnevezte és eladta a Blackwatert, de nemrég alapított egy fegyverkereskedő céget Blackwater USA néven. 2014 óta pedig van egy hongkongi cége, a Frontier Services Group , ami kínai vállalatokat segít Afrikában.

Prince százezer dollárral segítette Trump kampányát, nővére, Betsy DeVos pedig a Trump-kormány oktatásügyi minisztere.

Erik Prince-szel 2015-ban csináltunk interjút, amiben fantasztikusnak nevezte a magyar határkerítést.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2019. május 02. 12:27
2006-ban is itt voltak a magánzók!!!!!!!!!!!!!!!!
mucsay
2019. május 02. 09:38
prince erősen keresztény úgyhogy megprópálják kiutálni a gyilkolászó bizniszből.
mo ching
2019. május 01. 16:51
Csodálom, hogy nem jelölték még Nobel Békedíjra. Pedig legalább akkora demokrácia bajnok, mint Obama volt.
Rugo
2019. május 01. 14:33
És még él? A kurva anyádat nem basznád szájba, te rohadék?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!