Osztrák sajtó: Strache nélkül folytatná a kormányzást a Szabadságpárt

2019. május 18. 11:11

A Die Presse arról ír: a Szabadságpárt (FPÖ) Norbert Hofer jelenlegi infrastruktúra-miniszter venné át Strache posztjait a kormányzatban, és így folytatnánk a kormányzást a Néppárttal.

2019. május 18. 11:11

Miután Heinz-Christian Strache pártelnökről és Johann Gudenusról egy olyan videó került elő, amin magukat orosznak kiadó személyekkel egyeztetnek politikai és pártfinanszírozási bizniszekről, kormányválság alakult ki Ausztriában. Strache és Sebastian Kurz osztrák néppárti kancellár szombat délelőtt találkoznak az ügy miatt.

A Presse eközben arról ír, hogy értesülésük szerint a Szabadságpárt folytatná a kormányzást a Néppárttal, de Strache nélkül. Norbert Hofer jelenlegi infrastruktúra-miniszter és szabadságpárti alelnök venné át Strache posztjait a kormányzatban. A cél az új választások kiírásának elkerülése.

A Néppárt a Presse szerint eddig nem válaszolt erre az ajánlatra.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2019. május 18. 12:03
Keresik az ugyanilyen tartalmú felvételt Kurz-ról és/vagy van Bellen-ről. Mindkettő ütős lenne és szerintem mindkettő létezik is, csak valószínűleg ugyanott van, ahonnan ez is előkerült...
adonyi29
2019. május 18. 11:41
Borul a bili, kérdés ki lesz kakis
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!