Titkos videófelvétel került elő Strachéról

2019. május 17. 20:36

Orosz szálú bizniszekről egyeztetett az osztrák Szabadságpárt elnöke Ibizán: Strache elismerte a történteket, de védekezik.

2019. május 17. 20:36

A Spiegel és a Süddeutsche Zeitung egyszerre számolt be péntek este egy titkos videófelvételről, amelyen Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt elnöke, Ausztria jelenlegi kancellárhelyettese és párttársa, Johann Gudenus jelenlegi frakcióvezető arról egyeztet Ibiza szigetén 2017-ben egy feltételezett orosz oligarcha-rokonnal, hogy állami szerződéseket ajánlanának kampánytámogatásért cserébe. 

A lapok szerint Strache és Gudenus hat órán keresztül tárgyaltak partnereikkel. Strache arról beszél, hogy ha átveszik a Kronen Zeitungot a választások előtt, és az első helyre húzzák fel a pártot, akkor „mindenről beszélhetünk”. A szabadságpárti politikus útépítési megbízásokat ígért, odaadta volna a Strabag mostani állami megbízásait is egy új hasonló cégnek. A szabadságpártiak pártfinanszírozási trükkökről is beszélnek a felvételen.

„A találkozó nyilvánvalóan egy csapda volt az FPÖ-politikusai számára” – írja a Spiegel.

Heinz-Christian Strache reagált is a felvételekre: elismerte, hogy megtörtént a találkozó egy ibizai villában, szerinte egy laza hangulatú magántalálkozóról volt szó, ahol ő többször felhívta a figyelmet az osztrák jogrend betartásának szükségességére, és végső soron ő vagy az FPÖ soha nem szerzett előnyt ezektől a személyektől. Strache azt is megjegyzi válaszában, hogy „egyébként sok alkohol fogyott az este folyamán és magas nyelvi korlátok is voltak”.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2019. június 26. 16:10
Legújabb, az osztrák titkosszolgálat által megerősített hír: Pokolgéppel akarták likvidálni Heinz-Christian Strachét és családját! https://888.hu/amerika-london-parizs/pokolgeppel-akartak-likvidalni-heinz-christian-strachet-es-csaladjat-4187241/ Ezek tényleg semmitől sem riadnak vissza. Jörg Haider sorsát szánták nekik is.
Newman
2019. május 18. 18:07
Még több muszlimot Ausztriába!!!!
Esvány
2019. május 18. 16:43
Milyen kár, hogy arról nincs videófelvétel, hogy Kurz mit tárgyalt Sorossal! Pedig jóval érdekesebb/fontosabb annál, mint az, amikor Strache ittasan felelőtlen ígéretet tesz egy felbérelt női provokátornak.
illiberator
2019. május 18. 16:30
Az ott nem Duró Dóra véletlenül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!