Újra kijárási tilalmat rendeltek el Srí Lankán

2019. április 22. 10:56

A miniszterek a hírszerzést okolják a történtekért.

2019. április 22. 10:56

A helyi kormány másodszorra hirdetett éjszakai kijárási tilalmat Colombóban. A tiltás helyi idő szerint hétfő este nyolctól kedd hajnali 4-ig van érvényben. Az előző kijárási tilalmat hétfő reggel hatkor oldották fel.

Két miniszter a hírszerzést hibáztatta a történtekért. „A hírszerzés néhány embere tudott erről a fenyegetésről” – írta Harin Fernando távközlési miniszter a Twitteren. „Késlekedtek a lépéssel. Komolyan meg kell vizsgálni, hogy miért hagyták figyelmen kívül ezt a figyelmeztetést” – tette hozzá. Fernando azt állította, hogy apja is hallott a támadás lehetőségéről, és óva intette őt attól, hogy nagyobb templomokba menjen.

Mano Ganesan társadalmi integrációs miniszter arról számolt be, hogy a tárcájához rendelt biztonsági tiszteket figyelmeztették: öngyilkos merénylők politikusok megtámadására készülnek. Ruvan Gunaszekara rendőrségi szóvivő biztosított róla, hogy megvizsgálják az értesüléseket.

A hatóságok egyelőre nem tudják, kik állhattak a támadások mögött. Az egykor rettegett szakadárok, a tamil tigrisek felkelését a kormány 2009-ben letörte. A lázadók – bár gyakran folyamodtak öngyilkos merényletekhez –, nem sűrűn vették célba a keresztényeket. A szigetországban muszlim szélsőségesek sem követtek el támadásokat az elmúlt években.

(MTI)

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!