Hívatlanok díja: kitüntették a lenácizott, Nobel-békedíjas Kissingert

2019. április 24. 12:38

Kitüntették Henry Kissinger volt amerikai külügyminisztert, mert tiltakozó diákok miatt elmaradt egy beszéde a New York-i Egyetemen. A diákok lenácizták és háborús bűnösnek nevezték az egykor katonaként a nácik ellen harcoló politikust, aki Nobel-békedíjat kapott a vietnami háború lezárásért.

2019. április 24. 12:38
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Kitüntették Henry Kissingert, az Egyesült Államok volt, Nobel-békedíjas volt külügyminiszterét, amiért nem engedték, hogy beszéljen a New York-i Egyetemen (NYU) – írja a National Review.

Kissinger idén beszélt volna az NYU-n, de a szélsőbaloldali diákok megakadályozták a beszédét,

többek között azt kiabálva Kissingerre, hogy náci és hogy háborús bűnös.

A díjat a Yale Egyetem William F. Buckley Jr. Társasága adja át valakinek azok közül, akiknek már akadályozták meg beszédét „sjw”-diákok (sjw – social justice warrior, azaz társadalmi igazságosságért harcoló). William F. Buckley Jr. egyébként a huszadik század második felében az amerikai jobboldal egyik legjelentősebb szervezője és intellektusa volt.

A már kitüntetettek sorában ott van George Will, Charles Murray, Raymond Kelly és Peter Thiel is. George Will egy republikánus párti, jobboldali zsidó publicista: amivel kiütötte a biztosítékot az sjw-k körében, az az volt, hogy azt írta, az egyetemek hiperérzékennyé teszik a diákjaikat és emiatt érzik magukat áldozatnak. Charles Murray politikatudós 1994-es The Bell Curve című kötetében azt állította, hogy a faji különbségek is befolyásolhatják az intelligenciaszintet. Raymond Kelly a New York-i rendőrség legtöbb ideig szolgáló vezetője volt, az egyetemi diákok szemében bűne az, hogy támogatta az utcai igazoltatások rendszerét.  Peter Thiel republikánus párti amerikai üzletemberre, aki többek közt a PayPal társalapítója volt, azt kiabálták a diákok, hogy „Nem a a rendőrállamra!”, illetve hogy „Black lives matter!”, de hogy miért épp ezeket a jelszavakat kiáltozták Thiel felé, azt nem tudni. 

A diákok részéről Kissinger nácizása azért ironikus, mert

Kissinger éppen a náci Gestapo ellen tevékenykedett az amerikai hadseregben szolgálva.

Kissinger nemzetbiztonsági főtanácsadó, majd külügyminiszter volt Richard Nixon kormányában, mely tisztségében a Watergate-botrány (1974) után, a Gerald Ford vezette új kormányban is megmaradt. 1973-ban a vietnámi háború befejezéséért tett erőfeszítései elismeréséül Nobel-békedíjat kapott. A diákok tiltakozásának egyik oka az volt, hogy szerintük Kissinger meghosszabbította a vietnami háborút. Mint a lap megjegyzi: ezek ugyanazok a diákok, akik Che Guevara-pólót viselnek és Mao-idézeteket gyűjtenek. 

A díj átadása alkalmából rendezett vacsorán Kissinger arról beszélt: az első világháború tönkretette Európát és kiölte belőle azt az érzést, hogy valamilyen értelme van a létének, s Európa ezután már sosem jött helyre igazán.

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. április 24. 17:23
Anno" amikor Ő vót' a külügyér az USA-ban, nagyon népszerű volt. Sőt még azt is mondták: Ő a : KIS ZINGER az abaújszántói szatócs zsidaj unokaöccse--tehát nyilván magyar zsidó. Mindenesetre a FUTBALLT, az európai futballt és a BUNDESLIGÁT nagyon kedvelte.Akárha csak erre repülőzött is, mindig beugrott Münchenbe az akkori Bayern egy-egy nagy meccsére. Kiváló kapcsolatokkal rendelkezett a FIFA-nál is meg az UEFA-nál is, rossz nyelvek szerint ő bulizta ki az USA nak, hogy az 1994-es futball VB-t náluk rendezzék, és valóban ott is rendezték. Üres lelátókról és érdektelenségrő papoltak anno éveken keresztül, oszt" Orlando-tól kezdve Los Angeles-ig és Chicago-ig roskadoztak a lelátok a sok-sok érdeklődőzől...Jól csinálta a dógokat a KIS ZINGER!
Box Hill
2019. április 24. 14:58
Kissingerről a legpontosabb véleményt a szabad világért harcoló dél-vietnami menekültektől lehet kapni.
dick52
2019. április 24. 14:45
Ennyit az amerikai diakokról és az oktatásukról. Egy nagyobb városban van két egyetem és tizenhat középiskol, és sok - sok kocsma.
korona
2019. április 24. 14:32
Ez a Kissinger egy szabadkőműves, cionista zsidó és háborús bűnös. De az már természetes, hogy milliárdos is. Nem tudom, hány fiatal halt meg azért, hogy testének teljes vérét az öregnek adja, hogy ő éljen és fiatalodjon. Ez dívik a vén milliárdosok között, azért élnek ilyen matuzsálemi kort. Ez a vén zsidó fickó az USA egyik megrontója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!