Meghalt Keith Flint, a Prodigy frontembere

2019. március 04. 12:33

Egy nemzedék őrült sztárja távozott.

2019. március 04. 12:33

Holtan találták otthonában Keith Flintet, a brit technoegyüttes Prodigy frontemberét.

A halál oka a zenekar hivatalos oldala szerint: öngyilkosság.

Keith Flint 49 éves volt. Bizarr színpadi megjelenésével és hedonista életmódjával évtizedek óta a reflektorfényben élt. Hosszú évek óta a motorversenyzés volt a hobbija.

 

Out of Space (1992)

No Good (Start The Dance) (1994)

Breathe (1996)

Firestarter (1996)

A Prodigy a kilencvenes évek eleje, a brit rave korszak időszakától kezdve a techno és a kapcsolódó elektronikus zenei stílusok egyik legnagyobb nemzetközi sztárjává, a kilencvenes évek egyik nemzedéki hősévé nőtte ki magát.

Az elsők között hozták be a modern elektronikus zenébe a rock hangzásokat. A kilencvenes évek második felében igazi, nagy hatású világsztárok voltak, de az elmúlt húsz évben is folytatták a koncertezést és az albumok kiadását. Magyarországon is számos alkalommal felléptek.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2019. március 04. 22:14
Béke poraira, egészen addig imádtam a Prodigyt amíg el nem mentem a '96-os sziget koncertjükre, azóta nem foglalkoztam velük..
alex44
2019. március 04. 20:12
jav, a hogy elég egyszer is persze.
alex44
2019. március 04. 20:03
R.I.P. Az itt kiválasztott klippek közül a Breathe és a Firestarter című szám volt amelyiket kedveltem tőlük.
dekoninck
2019. március 04. 19:46
Egyszer huszonxéve egy buliban hirtelen felindulásból levágtam a hajam középen, a szélét meg felzseléztem, aztán bekértem a Firestartert, és indulhatott a Flint tánc. Király érzés volt, néha még emlegetik a szemtanúk. Disclaimer: akkor is konzervatív-környezetvédő voltam, jártam templomba is, utáltam a templomrongálókat, és minden ilyesmit. Most pedig az tervezem, hogy ha Gyurcsótány 85 éves lesz, és mondjuk nehezen fog járni, akkor egyszer megkeresem és felrúgom
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!